Caută
Close this search box.

Fără tabere de migranți în Paris. Poliția franceză a început operațiuni ample în acest scop

Poliția franceză a început luni să elimine două locuri ilegale de lagăre ale refugiaților la Paris, în urma unei operațiuni similare de săptămâna trecută, în ultimul efort al guvernului de a face față unui aflux de migranți cu care se confruntă Franța în ultimii trei ani, relatează Reuters.

O declarație a departamentului de poliție din Paris a declarat că autoritățile au fost în curs de a elimina două locuri de camping ilegale pentru refugiați la Porte des Poissonniers, în nord-estul Parisului și un alt sit lângă canalul Saint Martin.

Autoritățile au ridicat săptămâna trecută aproximativ 1 000 de migranți din tabăra „Millenaire” (una dintre cele mai mari), de asemenea în nord-estul Parisului. Acești imigranți au fost apoi duși în diferite centre de cazare din jurul capitalei.

Europa sa confruntat cu o criză a migranților din 2015, după războaiele din Libia și Siria. Peste 1 milion de persoane din Africa și Orientul Mijlociu, precum și mulți din Afganistan, au încercat să ajungă pe continent prin Turcia sau pe mare.

În Franța, o mare parte a fluxului de migranți a ajuns în portul de nord Calais, unde o autoritate a fost eliberată de migranți la sfârșitul anului 2016. Ceilalți s-au adunat în Paris și în sud-est lângă granița franco-italiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri