Caută
Close this search box.

A nins în Munții Făgăraș. Tornade și inundații în restul țării

În Munţii Făgăraş a nins noaptea trecută. În nordul judeţului Argeş a fost cod portocaliu de ploaie, iar la altitudine mare precipitaţiile s-au transformat în ninsoare, transmite TVR.

Stratul de zăpadă a măsurat doi centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş. Temperatura a fost de zero grade, potrivit meteorologilor.

Accesul în zonă se poate face doar cu telecabina.

Dublă tornada la Galați și inundații în Alba

România se confruntă cu fenomene meteo extreme începând cu ziua de vineri! Ploile torențiale au făcut ravagii și, în unele zone ale țării, localnicii au fost nevoiți să se apere de tornade!

S-a dezlănţuit iadul în judeţul Alba! Ploile torenţiale au făcut ravagii, au inundat străzi şi sute de gospodării, iar o viitură a luat pe sus zeci de maşini şi utilaje agricole.

Pompierii au fost în alertă în permanenţă, au evacuat sătenii şi au scos apa din curţii. Potopul a lovit şi în mai multe zone din Harghita şi Galaţi. Tot la Galați a apărut și o dublă tornadă!

În mijlocul apelor învolburate, zac maşini luate de viitura care a lovit fără milă. Zeci de autoturisme au fost distruse.

De sâmbătă, vremea se răceşte în toată ţara. Temperaturile scad brusc cu 15 grade şi nu vor depăşi 22 de grade. Urmează însă două luni de caniculă şi secetă în aproape toate zonele. Abia în septembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale, însă doar în nord şi centru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri