Caută
Close this search box.

Rușine, Franța ! Rușine, Danemarca !

Din păcate, am avut dreptate. Franța și Danemarca au mimat, fără rușine, un egal de toată jena. 0-0. De fapt, cu rușine, cu foarte multă rușine. RUȘINE, FRANȚA ! RUȘINE, DANEMARCA ! Spectatorii de pe Lujniki au părăsit furioși tribunele, mult înaintea finalului!

Franța, fostă campioană mondială și europeană, a coborât atât de jos ! … RUȘINE !

Am publicat aici, cu puțin timp înainte de a redacta aceste rânduri – de fapt, chiar după primele 15 minute ale meciului Franța-Danemarca, un material în care îmi exprimam deschis teama că amintitele ”combatante” nu vor juca nimic. Îl găsiți pe MagnaNews, la Sport. Așadar, Franța-Danemarca 0-0 în Grupa C. Fotbal 0, moralitate 0. eleganță 0, fair-play 0. Dar ambele echipe merg de mână mai departe, în optimi de finală.

Îmi doream să nu fi avut dreptate. Să învingă Franța, pentru că avea cu ce – și cu cine – iar eu să îmi cer scuze cu capul plecat. Nu a fost să fie.

Spectatorii au părăsit arena, totalmente dezamăgiți și triști, cu multe minute înaintea finalului de partidă. Hiuduieli cât cuprinde. Calculele cele mai meschine prevalează. Fotbalul și spectacolul nu există decât atunci când sunt INTERESE. Interese directe pentru clasament, calificare directă etc.

E singura partidă de până acum încheiată 0-0. Nu au mimat nici măcar un 2-2, cum au făcut alții în meciul Japonia-Senegal.

Comentatorii TVR au spus și ei totul. Așa cum a fost. O asemenea mizerie de fotbal contrafăcut nu am mai văzut de mult. Putea Australia să învingă și cu 10-0 echipa din Peru. Mai greu, e adevărat. Ar fi fost însă în van. Pentru că fotbalul a fost călcat în picioare de Franța și Danemarca. În acest moment mă rog lui Dumnezeu ca ambele selecționate să dispară cât mai repede din turneul final. Nu că altele nu ar fi făcut la fel…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri