Caută
Close this search box.

Agenţia rusă Sputnik îl laudă pe Dragnea pentru atacul fără precedent la partenerii Românei din NATO şi UE

Sputnik, agenţie de presă proguvernamentală rusă, salută faptul că Liviu Dragnea, liderul PSD, partid aflat la guvernare, a lansat, la Antena3, un atac fără precedent împotriva partenerilor noştri strategici din UE şi NATO.

Sputnik şi consideră că atacul lui Dragnea la adresa partenerilor strategici ai României este cea mai importantă declaraţie din cariera sa.

BUCUREŞTI, 11 iunSputnik (ediţia de Moldova), Dragoș Dumitriu: „Liviu Dragnea provoacă un șoc pe scena politică — și se poate aprecia că va genera ecouri internaționale. Pe scurt, pentru prima dată în istoria postdecembristă, liderul principalului partidul de guvernământ acuză NATO și UE de finanțare a „statului paralel”.

De menționat, scrie Sputnik, că declarația fulminantă survine la numai o zi după ce PSD, susținut de ALDE, au organizat un miting de mari proporții în Capitală, tema protestului fiind existența „statului paralel”

Sursa citată consemnează declarația lui Liviu Dragnea de la Antena3 legată de partenerii noştri strategici

Liviu Dragnea, la Antena3, citat de Sputnik: „Toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația pentru că noi nu o știam, venind din comunism, noi trebuia să învățăm democrația de la dumnealor”, a spus Dragnea, care a continuat punctând:

Eu zic că ar trebui să își asume toți, toţi partenerii noștri străini, această responsabilitate că au încurajat — ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel, acest sistem odios. Chiar au susținut public, în mai multe rânduri„.

Ca un comentariu, continuă articolului din Sputnik, această declarație a lui Liviu Dragnea poate deveni chiar un punct de inflexiune al relației cu „partenerii” — de fapt, cu stăpânii reali ai României. Sincer, având în vedere situația complicată a lui Dragnea în justiție, declarația mi se pare un act de un curaj incredibil — un gest pe care l-aș fi imaginat în arsenalul lui Liviu Pleșoianu sau, cel mult, al lui Călin Tăriceanu.

Sursa citată consideră că declaraţia liderului PSD este de maximă importantă, considerând-o „cea mai importantă din carierea sa — cel puțin din punct de vedere al anvergurii„.

VEZI TOT ARTICOLUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri