Ca și colegele sale europene Franța sau Danemarca, naționala Suediei, fostă cândva vicecampioană mondială, s-a chinuit enorm pentru a obține o victorie la limită în fața anonimei dar inimoasei selecționate a Coreei de Sud, 1-0.

Suedia-Coreea de Sud 1-0 (0-0), a marcat Andreas Granqvist în min.65, din penalty.

… Penalty care a venit în urma deciziei de-acum deja celebrului VAR (arbitraj video), care a salvat astfel echipa din nordul Europei, după o fază la care arbitrul principal nu știa, efectiv, ce decizie să ia.

La Nijni Novgorod, în grupa G, s-a ”marcat” astfel încă un meci anost al acestui ”Mondial”, chiar dacă nu toate au fost așa. Dimptorivă, a se vedea formidabil spectacol sportiv din partida Spania-Portugalia 3-3.

Ca să nu mai vorbim, apropo de norocul uriaș al suedezilor, despre faptul că, în chiar finalul meciului, coreenii au avut două ocazii bune de gol, fără însă a reuși să tragă vreun șut pe spațiul porții !

De altfel, Suedia nu reuşise să înscrie niciun gol în ultimele trei meciuri amicale dinaintea turneului final.

Iar nordicii au câştigat luni primul lor meci la o Cupă Mondială după 60 de ani, din 1958, când au ajuns până în fnala pierdută cu 2-5 pe Rasunda, la Stocholm, în fața Braziliei. De atunci ei au mai ”realizat” cinci egaluri şi două eşecuri. (foto libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here