Caută
Close this search box.

Șeful Audi Rupert Stadler a fost arestat în scandalul emisiilor de motorină

Directorul executiv al constructorului auto german Audi, Rupert Stadler, a fost arestat în legătură cu o anchetă privind scandalul emisiilor de motorină, informează BBC.

Un purtător de cuvânt al companiei Volkswagen, care deține Audi, a confirmat că acesta a fost reținut. Procurorii din Munchen au declarat că au acționat din cauza riscului ca Stadler să încerce să suprime dovezile.

Scandalul a izbucnit acum trei ani, când a reieșit că mașinile erau dotate cu dispozitive destinate să trișeze testele privind emisiile. Dispozitivele au fost găsite inițial în mașinile VW, însă filiala Audi a fost, de asemenea, implicată în scandal. Luna trecută, compania a recunoscut că alte 60.000 de modele A6 și A7 cu motoare diesel au probleme de emisie. Aceasta este în plus față de cele 850.000 de anul trecut reluate de Audi, dintre care numai câteva au fost considerate a necesita modificări.

Procurorii de la München au declarat că Stadler va fi interogat miercuri, odată ce va vorbi cu avocații săi.

Așa-numitul scandal al emisiilor de dieselgate a ieșit la lumină în septembrie 2015. Volkswagen a recunoscut că aproape 600.000 de autoturisme vândute în SUA au fost echipate cu „dispozitive de înfrângere” destinate să eludeze testele privind emisiile. Producătorul auto a declarat că a instalat software în 11 milioane de automobile diesel din întreaga lume care ar putea spune când au fost testate și au redus emisiile. Pe drumul deschis, netestat, nivelul emisiilor ar fi în practică mult mai mare – de până la de 40 de ori mai mare decât cel înregistrat în condiții de laborator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri