Caută
Close this search box.

Iohannis o revocă pe Kovesi de la conducerea DNA

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, a anunțat azi că ”în executarea deciziei CCR, președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a doameni Kovesi din funcția de procuror șef DNA”.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, a anunțat luni purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, Mădălăina Dobrovolschi.

Hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României ci și de majoritatea politică”, a spus Mădălina Dobrovolschi, afirmând că prin decizia 358 din 2018 CCR a decis că președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului șef al DNA.

Dobrovolschi a afirmat că președintele consideră că „România nu poate face pași înapoi de la statul de țară” în care domnește legea și în supremația Constituției.

Lupta anticorupție nu trebuie în niciun fel oprită Indiferent de numele procurorului șef DNA, această instituție trebuie să asigure lupta anticorupție la cel mai înalt nivel de performanță, a spus Dobrovolschi.

Curtea Constituțională a stabilit, la finalul lunii mai, că președintele Klaus Iohannis „urmează” să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, argumentând că în condițiile în care șeful statului nu a avut „nici o obiecţie cu privire la regularitatea” procedurii iniţiate de ministrul justiţiei „ar fi trebuit să emită decretul de revocare”.

Un răspuns

  1. Bravo ,vouă ! Trăiască șerban Nicolae!Numiți-l cât mai repede !Trebuie să scăpăm de pușcărie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri