Caută
Close this search box.

Zegrean: Cine se bucură de înlăturarea lui Kovesi se bucură prea devreme; Iohannis a făcut ceea ce era obligat

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR), a declarat că președintele Klaus Iohannis „a făcut ceea ce era obligat să facă” prin semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

„Nu exista altă soluție, o decizie o respecți sau nu o respecți”, a spus acesta, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Augustin Zegrean: „Președintele a făcut ce a fost obligat să facă. Decizia este definitivă, obligatorie, nu putea să nu respecte. Nu se termină lupta anticorupție aici. Nu cred că instituțiile stau într-un om. Îmi pare rău de Kovesi, este persoana care și-a făcut acolo datoria cu prisosință și merita să își ducă mandatul până la capăt. Dar dacă politicienii asta au vrut, asta au obținut. Nu cred că o să se oprească aici lupta anticorupție. Instituția are putere suficientă să își facă treaba în continuare.

Cine se bucură de înlăturarea lui Kovesi se bucură prea devreme și degeaba. Sigur se găsește un procuror care să îi țină locul și să ducă mai departe această activitate. Este prea susținută lupta anticorupție de societate și de partenerii externi ca să se oprească aici.

Bine face că a luat această decizie. Dacă nici deciziile justiției nu se respectă, lucrurile se încurcă rău de tot. Unii consideră că decizia este nedreaptă. Am mai trecut prin momente asemănătoare. Curtea a trecut prin momente mai grele.

Ce spune acolo, în comunicat, că toată lumea trebuie să respecte deciziile CCR, asta e adevărat. Am văzut un post de televiziune care spunea că s-a dat ordin intern de eliberare din funcție a lui Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri