Caută
Close this search box.

Simona Halep, locul 1 mondial și aproape de locul 11 în istorie

De la Ilie Năstase, Ion Țiriac și Virginia Ruzici încoace am cam uitat gustul victoriilor la tenis, adică de vreo 40 de ani. Poate și mai bine. Simona Halep este cea care ne-a readus gustul dulce al marilor victorii, cu cele 17 turnee WTA câștigate, cu-al său triumf la Roland Garros, iar acum cu cea de-a 38-a săptămână  în care a intrat ca lider mondial, fiind la un pas de a trece pe locul 11 într-un clasament all-time al liderilor WTA, loc ocupat acum de Amelie Mauresmo. Așadar, Simona, care va mai rămâne încă destule săptămâni pe locul 1 mondial – poate mai mult decât ne așteptăm cu toții – va urca pe locul 11 în clasamentul, dacă vreți, al celor mai puternice jucătoare din toate timpurile.

Ca să nu mai insistăm asupra faptului că ea deja se află pe locul 8 all-time în ce privește valoarea premiilor totale obținute (a se vedea Wikipedia), ceea ce spune foarte mult, dar nu vrem să accentuăm pe un sriteriu ”materialist”.

După turneul de la Wimbledon, Simona are 7.571 puncte, practic cu același ecart înaintea danezei Caroline Wozniacki, locul secund cu 6.740 puncte. Pe locul 3 a urcat mereu imprevizibila americancă Sloane Stephens, cu 5.463 puncte.

O cădere ”palpabilă”  înregistrează hispano-venezueleana Garbine Muguruza, de pe 3 pe 7, cu 4.620 puncte, pentru că nu a reușit să își apere trofeul cucerit anul trecut la Wimbledon, în finala cu Venus Williams.

A doua româncă în clasamentul mondial este Mihaela Buzărnescu, locul 25, un vîrf al carierei sale de până acum. Mihaela joacă în aceste zile la București Open, tot în circuitul WTA. (foto rolandgarros.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri