Caută
Close this search box.

Fraudă de proporții! 50 de dosare penale pentru decontări ilegale de dispozitive și servicii medicale

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a făcut în ultimele patru luni cercetări în 50 de dosare penale privind decontări de servicii şi dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate. Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de peste 4 milioane de lei, potrivit News.ro.

În perioada martie-iunie a acestui an, s-a acţionat la nivel naţional pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise prin decontările de servicii şi dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate, transmite Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă precizează că activităţile desfăşurate au urmărit „protejarea pacienţilor care au reală nevoie de asigurarea de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, precum şi menţinerea unui mediu de afaceri concurenţial, prin asigurarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu pentru toţi operatorii economici”.

În această perioadă, s-au  făcut investigaţii în 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 74 de persoane. Dintre acestea, faţă de 36 au fost dispuse măsuri preventive, respectiv patru au fost arestate preventiv, 21 plasate sub controlul judiciar şi 11 reţinute. Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de 4.094.868 lei, fiind aplicate  măsuri asigurătorii în valoare de 2.482.141 de lei.

Investigaţiile au urmărit, printre altele, şi eficientizarea modului de utilizare a fondurilor alocate în scopul ajutării persoanelor care au nevoie de servicii sau dispozitive medicale şi implicit creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor.

Un răspuns

  1. Spre deosebire de generatia millennials de mai peste tot, tinerii din Norvegia o duc foarte bine.-Iulie 27, 2018 „…Dar lucrurile stau foarte diferit pentru generatia millennials dintr-o tara din nordul Europei. Potrivit jurnalistilor de la BBC, Norvegia este singura mare economie europeana in care tinerii devin considerabil mai bogati( GDP nominal,82 MII euro, per capita)… Oystein, un analist de afaceri de 31 de ani care locuieste tot in Oslo, refuza sa isi dezvaluie numele intreg, explicand ca, „desi Norvegia este bogata, oamenii nu vor sa vorbeasa despre cat de bogati sunt ei personal”. In ceea ce-l priveste, situatia sa financiara a fost de-a lungul timpului suficient de buna astfel incat sa-si fi cumparat un apartament cu doua camere la 27 de ani si sa plece frecvent in vacanta prin SUA si Asia… …Nu este insa vorba doar de cati bani face Norvegia, ci mai ales de cum ii administreaza, economisind, in timp ce directioneaza o parte catre populatie, explica profesorul Hilde Bjornland de la BI Norwegian Business din Oslo. „Astfel, in loc ca doar cativa sa primeasca foarte mult, multi oameni au acces la aceasta bogatie”, spune Bjornland. Norvegia detine cel mai mare fond suveran din lume, de aproximativ 1.000 de miliarde de dolari. Sistemul generos de beneficii de asistenta sociala, sectorul sanatatii puternic subventionat, costuri scazute pentru ingrijirea copiilor, educatie gratuita la majoritatea universitatilor de stat sunt alti factori care ne ajuta sa intelegem succesul Norvegiei in ceea ce priveste situatia tinerilor sai…”___–-___asta se vede si de pe Luna, adica mai toata lumea stie cum se traieste in Norvegia( cat si in celelalte Monarhii), insa Norvegia nu are un „presedinte”(Rege) si un pm. care sunt mai tot timpul plecati din tara( cu alaiele, dupa ei, cea ce este extrem de costisitor), si nu au milionari( sau chiar miliardari) aparuti in 5-10 ani, si inca din nimic, precum in Romania…Lucrurile sunt simple, guvern redus cu cheltuieli minime, legi corect aplicate incat sa tina coruptia spre „zero”,munca eficienta si distribuirea profitului la absolut toata populatia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri