Caută
Close this search box.

Cursa pentru șefia DNA, acerbă: Marius Iacob își depune candidatura

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Marius Iacob, este al doilea procuror care s-a înscris la concursul pentru șefia DNA, informează Realitatea Tv.

„Am venit să-mi depun candidatura. Atât am de spus”, a declarat Marius Iacob la intrarea în Ministerul Justiției.

Fostul prim procuror-șef adjunct al Parchetului General, Marius Iacob, a devenit procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în iulie 2013, fiind propus de ministrul justiției de la acea dată, Robert Cazanciuc.
Marius Iacob și-a început cariera în 1994, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 București. Printre dosarele pe care le-a instrumentat se numără dosarul Maternității Giulești, unde trei bebeluși au murit într-un incendiu, dosar finalizat cu mai multe condamnări definitive. Tot el a coordonat ancheta DNA în cazul Colectiv.
Dosarele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu au fost și ele instrumentate de Marius Iacob, la fel celebrul caz al Elodiei Ghinescu, avocata dispărută fără urmă.
Marius Iacob a fost, alături de Laura Codruța Kovesi, în atenția Inspecției Judiciare în cazul legat de suspendarea procurorului anticorupție Mihaiela Iorga.

Tot astăzi, Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), și-a anunțat candidatura.

Luni este ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru postul de procuror-şef al DNA. Selecţia pentru acest post a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor ar urma să fie afişate la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei marţi, 24 iulie, iar între 25 şi 27 iulie candidaţii selectaţi ar urma să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei ar urma să fie anunţate în 30 iulie, după care ministrul Justiţiei va transmite Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, propunerea/propunerile sale pentru această funcţie, însoţite de înscrisurile depuse de procurorii selectaţi în vederea propunerii de numire în funcţiile de conducere, pentru emiterea avizului, iar după transmiterea avizului de către CSM ministrul Justiţiei va trimite şefului statului propunerea sa pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri