Caută
Close this search box.

Toader nu acceptă ca procurorii care vor conducerea DNA să spună că această structură a funcţionat bine

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, motivează respingerea candidaţilor pentru funcţia de procuror-şef al DNA afirmând şi că nu poate accepta argumente de genul: „cât de bine a funcţionat DNA până în prezent„.

Toader spune că un program managerial trebuie să cuprindă obligatoriu radiografia autorităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizând că nu se poate face o chestiune descriptivă „ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el până în prezent”.

Întrebat de jurnalişti ce sfaturi are pentru cei care doresc să candideze la funcţia de şef al DNA, Toader a răspuns, conform Agerpres: „Să se înscrie cât mai mulţi, să se înscrie, evident, procurori care îndeplinesc condiţiile legale şi să îşi facă program managerial, din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA-ului, din care să rezulte măsurile de îmbunătăţire a activităţii, din care să rezulte şi un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătăţire a activităţii, pentru că un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realizare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă, ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el până în prezent„.

Vineri, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

„În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale, care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale„, arăta Ministerul Justiţiei, într-un comunicat

MJ  a preciyat şi că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror-şef al DNA dintre candidaţii participanţi, iar procedura se va relua.

Funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

2 răspunsuri

  1. …foarte bine,o asemenea institutie ar fi trebuit desfiintata.!!!..cu o sefa incompetenta ,cu subalterni la fel ,cu facaturi de dosare politice…..!..i se mai da o sansa….daca se va gasi un procuror care sa stie meserie si sa aiba forta s-o restructureze din temelii ,dand afara oportunistii toxici….daca…!

  2. Dimofte Petru
    Dimofte Petru Si instaurarea institutiei autocriticii si pusului de cenușă in cap din anii de dinainte de 1989 revine in forță ! Oamenii si instituțiile statului greșesc, inclusiv a treia ” asa zisa ” putere in stat, respectiv justiția, numai partidul unic si programul sau sunt infailibile si trebuie respectate, urmate si ascultate cu supușenie. Daca iți recunoști greșeala, devierea eretica de la firul roșu trasat de partid, poți fi eventual, după ce urmezi in prealabil un program de o reeducare adecvat, iertat Concluzia : in genunchi si mai departe, s-arătam partidului, personal liderului suprem, Dragnea, ca se poate, Aplauze, va rog ! Mulțumesc, așezați-va la locurile dumneavoastră l Alo, alo, se aude acolo in fund? Trebuie sa arătam tarilor si sefilor de stat din UE si USA ca au greșit atunci când au lăudat si decorat pe Kovesi. Asa ceva este intolerabil. Poftim? Ce nu înțelegeți? Pai, cum sa decorezi pe procurorul sef al DNA si sa neglijezi corifeii justiției romanești : Iordache, Nicolicea, Serban, Toader?! N’om sti noi, cei de la guvernare, comparativ cu tarile din vestul Europei (era sa zic, Doamne ferește, tarile civilizate) sa construim autostrăzi, fabrici, cai ferate, sisteme de irigații, sa gândim si implementam cu un program național de dezvoltare a tarii echilibrat geografic,, logic si durabil, sa punem pe picioare sistemele educationale si de sănătate performanta si eficiente si nu ne-om pricepe la construirea de relații externe profitabile & durabile, DAR, IN CEEA CE PRIVEȘTE JUSTIȚIA ȘI NORMELE STATULUI DE DREPT, RECUNOAȘTEȚI CA LE LE DAM MARȚ !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri