Caută
Close this search box.

A doua zi de proteste: Zeci de mii de oameni în fața Guvernului. Manifestanții au împărțit flori jandarmilor

Update Aproape 50.000 de oameni au fost, în jurul orei 21, in fața Guvernului, cerând demisia Guvernului Dăncilă. După ora 23, oamenii au început să părăsească piața. Protestul a fost unul calm, neinregistrându-se incidente serioase sau altercații

Mii de persoane se află sâmbătă seara în Piaţa Victoriei, unde se desfăşoară un nou protest antiguvernamental.

Mulţi dintre protestatari s-au aşezat pe jos, cu spatele către Palatul Victoria, cerând demisia Guvernului. Oamenii spun că, dacă se aşază pe asfalt, nu vor mai putea fi acuzaţi de jandarmi că provoacă violenţe.

Printre protestatari se află şi numeroşi părinţi veniţi cu copii mici, unii chiar în cărucioare. În piaţă a apărut şi un grup de maramureşeni îmbrăcaţi în costume populare şi cu tobe.

Unii dintre protestatari au venit cu flori, pe care le-au împărţit jandarmilor. Oamenii strigă „Demisia”, „Nu vă fie frică, românii se ridică” şi „Nu cedăm”, suflă în vuvuzele şi flutură steaguri. Unii dintre sunt chiar înfăşuraţi în drapele.

O parte dintre protestatari s-au așezat pe asfalt. Ei vor să arate că protestul la care participă este unul pașnic.

Au venit din nou să scandeze lozinci antiguvernamentale oamenii atât din diaspora, cât și din București și alte orașe. Oamenii sunt foarte supărați că PSD-ALDE, prin ministrul Justiției, au reușit să o demită pe Laura Codruța Kovesi. Oamenii vor să demonstreze că sunt pașnici. La ora 21.00 vor să protesteze așezându-se pe asfalt, să protesteze pașnic. Însă oamenii sunt pregătiți pentru ce este mai rău: au mers să își ia măști din magazinele de construcție, dar sperăm să nu fie nevoie, pentru că, de data aceasta, oamenii spun că va fi pașnic, transmite Digi24

Un tânăr de 18 ani a fost dus la secția de poliție, în jurul orei 16.00, după ce la un control corporal în zona muzeului Antipa s-a descoperit că avea asupra lui un cuțit.

Un alt bărbat a fost dus la secția de poliție și amendat cu 500 de lei, din cauză că, în jurul orei 14.00,  a devenit violent cu forțele de ordine, nemulțumit de măsurile de protecție și delimitare a spațiului în care are loc protestul.

50.000 de oameni au manifestat vineri în Piața Victoriei din Capitală. Protestul a degenerat, astfel că în cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente între grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre și alte obiecte spre jandarmi, și forțele de ordine, care au folosit grenade, gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Printre cele 440 de persoane care au primit îngrijiri medicale au fost și copii și femei, iar în jur de 65 au ajuns la spital. Totodată, procurorii militari au deschis dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri