Caută
Close this search box.

Carmen Dan răspunde pentru violențele jandarmilor

carmen dan

Ministrul de interne, Carmen Dan, a încercat să evite orice răspundere după reprimarea violentă a protestului de vineri de către Jandarmerie, însă cadrul legal o obligă să convoace, în situații de urgență, o structură care se află în directa sa subordonare. Această structură se numește Centrul Național de Conducere a Acțiunilor de Ordine Publică.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern din 2014, ”Centrul National de Conducere a Actțunilor de Ordine Publica, se organizează, potrivit legii, în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ca structură interinstitutională de suport decizional pentru managementul integrat al acțiunilor în situații speciale și de criza.”

Centrul de decizie se întrunește în ședințe ori de câte ori situația o impune, la solicitarea viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, ori a conducătorilor celorlalte instituții publice reprezentate.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, instituțiile/armele care compun Centrul de Decizie au fost convocate la Ministerul de Interne în seara zilei de vineri, iar ședința s-a prelungit până după ora 3 dimineața.

În această situație, Carmen Dan este direct răspunzătoare pentru abuzurile forțelor de ordine și pentru deciziile luate, au declarat pentru G4Media.ro surse din rândul forțelor de ordine.

Carmen Dan a prezidat în aprilie 2017 o ședință a Centrului Național de Conducere a Acțiunilor de Ordine Publice. După ședință, ministrul de interne, a anunțat într-un comunicat:

“Evident că nimeni nu îşi doreşte să ajungem în situaţii reale de operaţionalizare a CNCAOP, însă dacă vom ajunge în acea situaţie este esenţial să ştim cum vom comunica între noi, cum vom asigura fluxul informaţional, cum vor coopera toate instituţiile pe care le reprezentăm şi, mai ales, cum ne vom fundamenta deciziile, pe baza analizei riscurilor şi a vulnerabilităţilor”, a subliniat Carmen Dan, citată în comunicatul difuzat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri