Caută
Close this search box.

Exclusiv. Declarație uluitoare a unei campioane mondiale: ”Dumnezeu a dorit ca România să fie iar remarcată!”

Tabita Maftei este noua campioană mondială de junioare la schif simplu, probă în care au excelat glorii precum Elisabeta Lipă, Valeria Răcilă ori Sanda Toma. Medalia ei de aur a uluit lumea canotajului și a sportului mondial, fiind obținută într-o manieră cu totul deosebită, după o splendidă cursă finală,  în care Tabita a desființat, pur și simplu, orice concurență.

Sportiva de pe locul doi, din Argebtina, a făct și ea o cursă excelentă, dar a venit mult în urma Tabitei și a fost atât de epuizată încât a căzut din barcă, fiind dusă imediat pe mal (din fericire, nu a avut probleme grave, participând la festivitatea de premiere de după cursă). Așadar, o victorie de antologie, pentru o mare campioană și pentru România deopotrivă.

Tabita Maftei are în plus, o modestie și o maturitate impresionante. Sportiva născută în aceeași localitate cu cvintupla campioană olimpică Elisabeta Lipă, canotoarea Secolului XX, e vorva de Cândești, județul Botoșani (nimic nu pare a fi întâmplător), ne-a făcut, în exclusivitate, chiar astăzi, o declarație superbă, fără precedent la acest nivel uriaș de performanță (decalarație publicată și pe Facebook, conturile Mugur Popovici și Taby Tabita):

”Ce pot spune acum e ca am vazut cu ochii mei cum Dumnezeu a fost cu mine, dar oare doar cu mine? Cred ca Dumnezeu este cu Romania, o iubește si îi știe nevoile cum a știut și de mine că imi doream enorm sa câștig aceasta cursă și mi-a răspuns dorinței cu atâta bunătate, de aceea îndrăznesc să afirm cu tărie ca trebuie sa îndrăznim ca, pe lângă munca depusă cu eforturi grele, să cerem de la Dumnezeu o schimbare in cariera noastră, in viața noastră personală și in tara noastra. Am muncit la fel ca și colegii mei, am râs și am plâns împreună, ne-am încurajat și ne-am susținut reciproc și totuși eu am primit cadoul cel mare. Nu imi vine sa cred … dar stiu bine si cei din jurul meu stiu asemeni ca de fiecare dată am obținut performanțe când, după toată truda mea, am spus: dacă Dumnezeu va vrea voi obține premiul. Dumnezeu a dorit ca Romania să fie iar remarcată și așa a fost!”

Felicitări dintoată inima, Tabita ! Ai onorat din plin România și sportul ei ! Drumul tău abia începe, vom fi mereu alături de tine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri