Caută
Close this search box.

Mihai Fifor, mesaj de ziua Marinei Române: „Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referință pentru Marina Militară Română”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat, miercuri, la Constanța, că săptămâna viitoare va fi aprobată în Guvern o HG pentru derularea achizițiilor sistemului de instalații mobile de lansare de rachete anti-navă.

Fifor a spus, în timpul ceremoniei organizate cu ocazia Marinei Militare, că anul 2018 va fi unul de referință pentru Marină.

„Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referință pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecție a câștigătorului programului de achiziție pentru corvetele multifuncționale, program care va asigura nu doar o capabilitate modernă de apărare la Marea Neagră, dar prin offset-ul aferent, va asigura și modernizarea celor două fregate tip T22, Regele Ferdinand și Regina Maria. Săptămâna viitoare vom aproba în Guvern hotărârea pentru derularea achizițiilor sistemului de instalații mobile de lansare de rachete anti-navă, bateriile de coastă care vor întregi amprenta de securitate navală a țării noastre. Toate aceste programe pornesc de la dorința de a întări capacitatea de reacție imediată a forțelor navale, de a consolida poziția strategică a României la Marea Neagră”, a afirmat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri