Caută
Close this search box.

Explozia unui depozit de arme în Siria: 12 victime și zeci de persoane dispărute

Cel puțin 12 civili au fost uciși și zeci de persoane au fost date dispărute după o explozie într-un depozit de arme duminică dimineața într-o zonă rezidențială din provincia Idleb din Siria, a declarat un ONG citat de AFP.

Cauzele exploziei, care a provocat, de asemenea, prăbușirea a două clădiri în provincia din nord-vestul Siriei, nu au fost cunoscute imediat, a declarat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), care se bazează pe o vastă rețea de surse din țară.

Căștile albe, salvatorii care operează în zonele rebele, au fost duși de urgență la scena exploziei din orașul Sarmada și au încercat cu ajutorul unui buldozer să elimine molozul în căutarea posibilelor victime, potrivit unui corespondent AFP la fața locului.

Potrivit directorului OSDH, depozitul a fost amplasat într-o clădire rezidențială din Sarmada. El a aparținut unui traficant de arme pentru Hayat Tahrir al-Sham (HTS), un grup jihadist format de fosta filiala siriană Al Qaeda, care controlează cea mai mare parte a provinciei, a adăugat el.

Doisprezece civili au fost uciși, în majoritate membri ai familiilor combatanților HTS a declarat Abdel Rahman, menționând că balanța probabil va crește pentru că „zeci de persoane sunt date dispărute.“ Salvatorii au transportat un copil ucis într-o ambulanță, a declarat corespondentul AFP. Potrivit unui membru al căștilor albe, salvatorii au reușit deja să înlăture cinci supraviețuitori din moloz. Printre morți sunt femei și copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri