Caută
Close this search box.

Noaptea violențelor: afară din Guvern!

rodica sarmas furnea

Nimeni nu bănuia că mitingul diasporei va însemna de fapt apocalipsa celui mai incompetent guvern pe care l-a avut vreodată România: Guvernul Dăncilă. Altfel nu se poate: acest guvern represiv trebuie să părăsească Palatul Victoria. Nu e suficient ca numai conducerea Jandarmeriei și Carmen Dan să demisioneze.

Am văzut în seara aceasta, în Piața Victoriei scene ireale, haotice, desprinse dintr-un decor din jurassic park, nici măcar dintr-o țară din lumea a treia, unde drepturile omului sunt respectate la limita decenței. Așa ceva nu mai există la noi, unde spaima de justiție s-a transformat în armă efectivă, îndreptată împotriva oamenilor pașnici. Au ajuns prea departe, până la infiltrarea de instigatori în marea de români veniți acasă pentru a protesta împotriva celui mai nepregătit executiv din istoria României. Cred că și în Turcia forțele de ordine nu ar fi hăituit oameni cu mâinile goale pe străzile adiacente Pieței Victoriei, doar pentru o intimidare pe care nu am resimțit-o nici pe vremea comuniștilor.

Gazele lacrimogene și tunurile de apă, jandarmii echipați ca de război, iată imaginea zilei de vineri, imagine care ne va bântui mult timp de acum încolo pentru că e începutul unui declin politic de proporții. Sper că nu ireversibil. Am asistat la o provocare ordinară, de cea mai joasă speță, fără precedent de la mineriade încoace. Aici am ajuns. Am dat votul, conștient sau nu, unei găști de interlopi veritabili, capabili să meargă până la crimă pentru a-și asigura spatele. Și mai ale să se asigure că rămân cu conturile intacte. Am văzut femei leșinate, tineri plini de sânge, medici de pe ambulanțe îngroziți de haosul din jur. Ei erau trimiși acolo ca să salveze vieți, nu să fie martorii unei neputințe genarale. Chiar așa s-a întâmplat, la un moment dat era imposibil să mai ajungi la oamenii care aveau nevoie de îngrijiri medicale.

Nimeni nu înțelege de ce au început să dea cu gaze lacrimogene undeva în jurul orelor 18. Mărturiile celor din piață vorbesc despre câțiva agitatori, care puteau fi ușor izolați. Dar au preferat panica și forța. La fel de neînțeleasă a fost intervenția de la Antipa, unde erau familii cu copii. Norocul a fost dat de echilibrul manifestanților, care nu au pus botul la intimidare și și-au păstrat calmul. Altfel, s-ar fi călcat în picioare și nici nu vreau să-mi imaginez deznodământul. De fapt, acesta era planul ticălos al acelor oameni care au confiscat puterea. Din fericire, inteligența mulțimii a fost dominantă.

Ajunge, credeți-mă! Noaptea aceasta ne-a demonstrat că nu există cale de întoarcere. Afară din Palatul Victoria! Avem nevoie de guvernanți, nu de caricaturi! Stați în lumea voastră murdară, coruptă, viciată și compromisă. Noi am arătat cum suntem. Țara e a noastră, a tuturor românilor, de aici și din diaspora. Demonstrația bunului simt a fost în Piața Victoriei: dictatura e imposibil să se întoarcă.

3 răspunsuri

  1. Stai linistita fetito, dictatura nu se intoarce, dar…si in democratie exista reguli care TREBUIE respectate. Scenariile despre care vorbesti ar putea fi de oriunde in lume, dar nu sunt cele ce s-au vazut pe toate ecranele de televiziune seara trecuta. Probabil ca ura care te macina te-a orbit complet si n-ai vazut incercarea violenta a demonstrantilor „bunului simt” de a patrunde in curtea Palatului Victoria, sau nenumaratele atacuri la adresa jandarmilor, cu pietre, cu bare metalice mascate in steaguri si tot felul de alte obiecte periculoase, sau bataile cu pumnii si picioarele a femeii jandarm care-i in stare grava in spital. Ai dreptate, au fost infiltrati provocatori, dar nu de catre cine spui tu, ci de indivizi de tipul lui Malin Bot, sau Ovidiu Grosu si multi altii care stau in umbra si condamna „interventia brutala a Jandarmeriei”. Ei au fost cei care au prezis si promovat ‘foc si singe’ pe strazile Bucurestiului si s-au tinut de cuvant. Un singur fapt nu l-au savarsit, desi au reusit sa captureze pistoale de la jandarmi, acela de a le descarca in capetele acelora. Probabil vor incerca astazi, sau maine. Ai dreptate; ati aratat cine sunteti!

  2. Niste nenorociti! Javre, e prea frumos spus! Trebuie sa dispara! neaparat! altfel, ne ducem darcului! De tot!

  3. Sa ne amintim, ce s-a petrecut in 2016, cand au avut loc: ALEGERI PARLAMENTARE.
    Prezenta la vot la nivel national= 39,5%.
    Din aceasta participare redusa la vot, a rezultat aceasta conducere, majoritara si aleasa in mod democratic a tarii. Astfel ne-am ales cu penali in functii publice. Se cheama penali pentru ca au dosare penale, pentru actele de coruptie, care le-au fost relevate de D.N.A.
    Penalii care au deja dosare si-au construit o temelie din penalii care urmeaza sa fie etalati de D.N.A., in munca de evidentiere a actelor de coruptie.
    Astfel, s-a construit un ghem de fiinte otravitoare pentru Romania, care in afara de ce au furat in stil mafiot si-au mai votat si salarii speciale si pensii speciale, ca si merite pentru lupta lor unita impotriva democratiei si pentru interese proprii. Mai mult decat atat, au initiat legi si au incercat sa le legifereze in favoarea lor, ca sa scape de pedepsele pe care si le-au atras prin comportamentul mafiot pe care l-au exprimat, folosind fonduri U.E. in interes propriu. Daca justitia mai este integra in tara asta, ar trebui sa se uite mai atent la TUDOREL(nu cumva il are DRAGNEA cu ceva la mana ?) Noi ca si cetateni ai Romaniei, ne putem mandri cu valorile din fruntea tarii ?: Tariceanu, Dragnea, Dancila, Carmen, Gabriela, Almanahe, Mitraliere, Rachete Balistice, Tricoaie, SAMD. As vrea sa fiu mandru ca sunt ROMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri