Caută
Close this search box.

Speranţa Cliseru a depus plângere penală pentru că a fost admonestată în legătură cu intervenţia jandarmilor din 10 august

Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, a reacţionat, după ce a fost admonestată în public, în timp ce se afla la o terasă, cu… o plângere penală.

Ea spune că s-a simţit amenințată și hărțuită, motiv pentru care a depus plângere penală împotriva unui tânăr.

„Astăzi s-a întâmplat un fapt de o gravitate extremă: în timp ce mă aflam la o întâlnire privată, am fost urmărită și hărțuită de o persoană necunoscută, care mi-a adresat mai multe întrebări acuzatoare, a făcut referire la o anchetă în curs a Parchetului Militar și a culminat cu atenționarea că ar trebui ‘să stau ascunsă și să mă gândesc de mai multe ori atunci când ies în public‘”, susţine Cliseru, conform Digi24.

„Anunț opinia publică în legătură cu faptul că am luat decizia de a depune împotriva acestei persoane, pe care între timp am identificat-o, o plângere penală pentru amenințare și ultraj dar și o acțiune în răspundere civilă delictuală pentru atacul adus reputației mele.

Și eu, ca toți cetățenii României, doresc să se afle adevărul dar acesta nu se poate identifica decât în urma unei anchete profesioniste și nu prin amenințarea și hărțuirea proferate de persoane care nu au calitatea să investigheze.”

Soferul prefectului acuzat că staţiona pe trecerea de pietoni

Azi, Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, a fost certată, în timp ce se afla la o terasă, de un bucureștean supărat, în primu rând, că șoferul prefectului parcase pe trecerea de pietoni și refuza să mute mașina.

Totodată, respectivul tânăr i-a atras atenția prefectului că dacă nu a avut nicio legătură cu violențele jandarmilor din data de 10 august ar trebui să iasă public să spună asta. „Ieșiți public și spuneți: doamna Carmen Dan minte,  domnul Dragnea minte”, îi spune acesta.

Dialogul

Ce căutaţi în public, doamna Cliseru? Ar trebui să staţi ascunsă după 10 august. Ascunsă ar trebui să staţi. (…) Vedeţi că şoferul dumneavoastră a parcat pe trecerea de pietoni, aici la Grădina Icoanei. Refuză să mute maşina. Cum facem? Chem poliţia sau îi spuneţi să mute maşina?”, îi atrage atenţia bărbatul.

Faceţi ceea ce credeţi”, îi răspunde Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, după care cetăţeanul ţine să îi spună ce cred oamenii despre ea.

„Vedeţi dvs, sunt un cetăţean şi vreau să fiţi conştientă de părerea cetăţenilor despre dvs. Să ştiţi că 10 august nu o uită nimeni, dacă n-aveţi nicio implicare ieşiţi public şi spuneţi: doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea minte„.

Am spus, cred aţi greşit adresa, mergeţi la alte persoane să le întrebaţi, am spus că sunt nevinovată şi să mergeţi să întrebaţi acele persoane, nu să mă hăituiţi pe mine„, îi răspunde prefectul, care promite cetăţeanului că negarea ei va fi mult mai amplă.

Speranţa Cliseru a contrazis-o pe Carmen Dan şi Jandarmeria, ea declarând că a semnat ordinul de intervenţie împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei după ora 12 noaptea, în timp ce Jandarmeria a avansat ora 23:11, iar ministrul de Interne, Carmen Dan, vorbea chiar despre „un acord” exprimat încă de la ora 20:00

Gabriela Firea, primarul Capitalei, i-a luat apărarea prefectului Speranța Clișeru, ale cărei declarații le contrazic pe cele ale ministrului de Interne Carmen Dan, dar și pe cele ale jandarmeriei, referitor la prezența prefectului în Piața Victoriei în data de 10 august.

Primarul a declarat că nu se înconjoară de oameni care mint, lăsând să se înțeleagă că este de partea prefectului în conflictul instituțional cu ministerul de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri