Caută
Close this search box.

Şeful DIICOT a lăudat modificările la Codurile Penale în faţa Comisiei de la Veneţia

şeful diicot

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, Felix Bănilă, a fost pe linia PSD la întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, Bănilă a declarat că modificările la Codurile Penale sunt bune, fiind de acord, de pildă, cu modificarea la Codul de Procedură Penală, potrivit căreia procurorii pot să efectueze urmărirea penală “in rem” timp de un an. După expirarea acestui termen, dacă nu există un suspect, dosarul se închide automat.

Amintim că fostul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara la sfârșitul lunii iunie că ”pentru DIICOT, principala afectare e închiderea intempestivă a 4.770 de dosare ca urmare a dispoziției potrivit căreia dosarele în care după un an nu a fost începută urmărirea penală in personam vor trebui închise, clasate”.

La întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, șeful DIICOT ar mai fi declarat, potrivit surselor G4Media.ro, că au existat abuzuri și excese, exemplificând cu modul în care au fost investigate infracțiunile de abuz în serviciu, însă nu s-ar fi pronunțat în nici un fel în ce privește protocoalele încheiate între SRI și instituții din justiție (parchete, instanțe, CSM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri