Caută
Close this search box.

Theresa May avertizează rebelii din partidul său: „no-deal” Brexit

Premierul britanic, Theresa May, a avertizat rebelii din partidul său că alternativa la potențialul său acord cu UE privind Brexit ar putea fi lipsa unei înțelegeri, informează Reuters.

Marea Britanie urmează să părăsească UE pe 29 martie și totuși puțin este clar: până acum nu există un acord complet de ieșire, iar unii rebeli în Partidul Conservator al Theresei May au amenințat că vor rerspinge o înțelegere dacă o va încheia. „Cred că alternativa la asta nu este decât a nu avea nici o înțelegere”, a declarat May pentru BBC TV.

Punctul de bază pentru a ajunge la un acord între Marea Britanie și UE este problema asigurării faptului că nu va exista o frontieră tare între Irlanda de Nord și Republica Irlanda după Brexit.

Ziarul „Times” a raportat că negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, lucrează la un nou protocol care descrie modalitățile de utilizare a tehnologiei pentru a minimiza controalele la frontieră. În conformitate cu planul UE, mărfurile ar putea fi urmărite folosind coduri de bare pe containere de transport în cadrul schemelor de „încredere-comerciant” administrate de companii înregistrate, a raportat „Times”.

Reuters a raportat pe 12 septembrie că oficialii UE lucrează la un protocol sensibil irlandez la proiectul tratatului Brexit cu Marea Britanie, în cadrul a ceea ce Barnier a făcut eforturi pentru a „de-dramatiza” problema și a obține o înțelegere. Propunerile urmează să fie transmise guvernelor europene după conferința Partidului Conservator care începe la 30 septembrie, potrivit „Times”. „Proiectul revizuit al protocolului Irlandei de Nord”, conform unei note diplomatice a discuțiilor dintre ambasadorii UE, va propune ca majoritatea controalelor noi să nu se întâmple la nici o graniță, a spus „Times”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri