Caută
Close this search box.

Canotoarea Secolului XX: ”Mergem spre Tokyo cu mândrie”

Canotajul românesc a încheiat un an de excepție, cu două medalii obţinute la Campionatul Mondial de la Plovdiv (Bulgaria): aur prin fetele de la dublu vâsle categoria uşoară – Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă, argint prin băieţii de la dublu rame – Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosa.

Președintele Federaţiei Române de Canotaj, canotoarea Secolului XX, Elisabeta Lipă, a tras concluziile sezonului în cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la Snagov, alături de preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi de secretarul de stat în MTS, Cosmin Butuza. ”Avem sportivi minunaţi, care prin rezultatele obţinute începând cu europenele de juniori şi terminând cu modialele de seniori au făcut ca Federaţia Română de Canotaj să încheie anul pe primul loc. Nu degeaba am spus că sunt un preşedinte fericit. Sunt fericită că am lângă mine o echipă extraordinară de sportivi, o echipă frumoasă, dornică de rezultate. Sportivii noştri au cucerit anul acesta 34 de medalii la europene şi mondiale. Nu mai zic de cele 25 cucerite la Jocurile Balcanice”, a punctat cvintupla campioană olimpică.

Locul 5 în lume

La Mondialul de la Plovdiv, România a încheiat pe locul 11 în clasamentul general pe medalii, dar în ierarhia pe probe olimpice a fost pe poziţia a cincea. ”Mondialul de la Povdiv a fost extraordinar de greu, cu o participare numeroasă, cu sportivi dornici de afirmare, alţii de reeditarea performanţelor anterioare. Dar sportivii noştri au făcut faţă cu brio. Am calificat şase echipaje în finale şi deja privim spre Tokio cu mândrie, determinare şi cu speranţă că aceste finale se vor transforma în medalii. Şi nu doar aceste finale, pentru că mai avem sportivi tineri, care nu au reşit să acceadă în lupta pentru medalii din cauza lipsei de experienţă, dar cu determinare şi hotărâre sunt sigură că rezultatele lor vor fi altele. Deci a fost un rezultat de excepţie, care îmi dă speranţe să pot merge mai departe, să mă pot lupta pentru aceşti sportivi. Pentru că greutăţile sunt mari, începând cu lupta pentru buget. Dar aşa cum am demonstrat ca sportivă, aşa doresc să demonstrez şi ca preşedinte. Pentru mine, sportivii şi echipa de lângă ei sunt pe primul loc, ei sunt principalii eroi”, a declarat canotoarea secolului XX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri