Caută
Close this search box.

Sondaj: Popularitatea lui Macron, în continuă scădere

emmanuel macron

Popularitatea președintelui francez, Emmanuel Macron, a scăzut și mai mult în septembrie, suplimentând problemele cu care se confruntă administrația sa după plecarea unor miniștri de rang înalt și a unui scandal din această vară privind gardianul său, a arătat un sondaj duminică, informează Reuters.

Doar 29% dintre cei chestionați în septembrie au declarat că sunt mulțumiți de președintele Macron, în scădere de la 34% în ultima lună și de la 39% în urmă cu două luni, a subliniat sondajul Ifop pentru „Le Journal du Dimanche”.

Popularitatea lui Macron este scăzută în majoritatea sondajelor. Fostul investitor bancar a câștigat alegerile din 2017 cu 66,1% din voturi pe baza unui proiect reformist de modernizare a celei de-a doua puteri din zona euro, dar mulți alegători, de la pensionari conservatori la lucrători cu venituri mici, se plâng că de politicile sale beneficiază mai ales companiile și bogații. Președintele a fost criticat săptămâna trecută pentru că a spus unui șomer că ar putea obține cu ușurință un loc de muncă dacă ar încerca.

Macron a primit o lovitură la începutul acestei luni cu demisia surpriză a ministrului mediului, Nicolas Hulot, un fost activist popular și prezentator TV. Pe 18 septembrie, ministrul de interne, Gerard Collomb, unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Macron, a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al orașului Lyon în 2020.

Sondajul Ifop a fost realizat între 14-22 septembrie pe un eșantion de 1.964 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri