Caută
Close this search box.

Călin Popescu-Tăriceanu: Noi subestimăm riscurile generate de acțiunile Rusiei

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, aflat la Forumul Economic Internaţional de la Krynica (Polonia), a atras atenţia asupra faptului că ţările europene se concentrează, în principal, pe rezolvarea propriilor probleme, ignorând amenințările generate de acțiunile Federației Ruse și ale Statelor Unite – transmite corespondentul ziarului ucrainean Evropeiska Pravda prezent la evenimentul din Polonia, citat de Rador.

“În primul rând, noi subestimăm riscurile generate de acțiunile Rusiei. Vedem efectele acestora în Ucraina. Mai sunt proiectele rusești, cum ar fi Nord Stream, care amenință întreaga Europă. Dar mulţi nu doresc să observe acest lucru” – a afirmat Tăriceanu, citat de Evropeiska Pravda.

Potrivit președintelui Senatului României, singura reacție posibilă a UE la aceste riscuri ar putea fi o poziţie unanimă faţă de problemele respective. De asemenea, în opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, UE ar trebui să fie mai hotărâtă în ceea ce priveşte conflictul dintre SUA și Iran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri