Caută
Close this search box.

Dragnea vrea să modifice Constituţia pe partea de Justiţie

liviu dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, seara, la Antena 3, că ”intenționăm o acțiune de strângere de semnături pentru modificarea Constituției exact în zona la care vă referiți dumneavoastră”, răspunzând la întrebarea ia în calcul un poisibil referendum pe tema justiției.

În legătură cu ordonanța 6 din 2016, adoptată de guvernul Ciolos. Dragnea a spus că va fi picată în Camera Deputaților. ”Lucrăm acum să punem și ceea ce trebuie să se întâmple cu efectele pe care le-a produs ordonanța”, a precizat Dragnea.

Cel mai controversat punct al ordonanței prevede următoarele: ”Organele Serviciului Român de Informații nu pot efectua acte de cercetare penală, nu pot lua măsura reținerii sau arestării preventive și nici dispune de spații proprii de arest. Prin excepție, organele Serviciului Român de Informații pot fi desemnate organe de cercetare penală speciale conform art. 55 alin. (5) și (6) din Codul de procedură penală pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, conform prevederilor art. 57 alin. (2) teza finală din Codul de procedură penală.”

Fostul ministru alJustitiei,Raluca Prună, a afirmat la vremea adoptării OUG-ului că este datoria ei să ofere sistemului judiciar un Cod penal si un Cod de procedura penala stabile, iar prevederile ordonantei de urgenta au fost discutate si in CSM si cu parlamentarii: “Pentru absolut fiecare modificare, pentru fiecare text care este acolo, in ordonanta, a existat inca de acum un an si jumatate – doi ani, de cand s-au depus toate aceste texte la Parlament, avizul CSM. Niciun text nu a fost unul care sa nu fi fost discutat inainte. (…) Eu am constatat ca in sase luni de mandat nu am putut avansa pe aceasta agenda si am spus ca este datoria mea de ministru sa dau sistemului judiciar un singur text care, sigur, este intr-o ordonanta de urgenta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri