Caută
Close this search box.

Fiscul a folosit o delaţiune fictivă pentru controlul la Rise Project

ANAF

Gelu Ștefan Dianconu, fostul șef al ANAF, a publicat pe contul său de Facebook documentul despre care susține că a stat la baza controlului din 2017 al Direcției Antifraudă din ANAF la redacția Rise Project, publicație online care a investigat afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia.

La momentul controalelor la redacțiile Rise Project și HotNews.ro din 2017, șeful ANAF era Bogdan Stan, un personal loial lui Liviu Dragnea, acum membru în conducerea Curții de Conturi (vezi foto).

Documentul, o delațiune de două pagini despre presupuse încălcări ale legii, este semnat de o anume ”Carmen Bungescu”, care pretinde că ar fi fost contabil al Asociației Rise Project. Gelu Diaconu spune însă că este vorba despre un personaj fictiv, inventat de oamenii lui Liviu Dragnea din fruntea ANAF pentru a justifica demararea unui control fiscal.

”Personajul inventat, Carmen Bungescu, “sesizează” un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redacții mass-media: anume că unii redactori lucrează pe baza de contracte de cesiune de drepturi de autor, deși se presupune că prestează activități care ar fi trebuit să fie remunerate pe baza unui contract de muncă. Pe baza acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: “nu-l mai deranjați pe șefu’!”, a scris Gelu Diaconu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri