Caută
Close this search box.

O jucătoare de Top 25 dă de pământ cu Serena Williams

Scandalul iscat în finala US Open, când Serena Williams s-a certat cu arbitrul de scaun Carlos Ramos, încă are ecou în tenisul mondial. Americanca a pierdut ultimul act al turneului de la New York contra niponei Naomi Osaka, scor 6-2, 6-4. Barbora Strycova (25 WTA) a criticat-o dur pe Williams despre care a spus şi că „a vorbit prostii”, după ce l-a făcut praf pe arbitrul de scaun, numindu-l „hoţ şi mincinos” şi acuzându-l de sexism.

„Ramos este unul dintre cei mai buni arbitri din lume. A făcut ce trebuia să facă în acel meci deoarece Serena a întrecut măsura. Trebuia să se comporte diferit doar pentru că ea este Serena Williams? Mi se pare curios că face asa doar când pierde. A spus că apără drepturile femeilor? Astea-s prostii! Pentru arbitri e indiferent că joacă femeile sau bărbaţii. Prin comparaţie, nu l-am văzut niciodată pe Nadal să urle aşa la un arbitru. Eu sunt femeie şi am primit o mulţime de avertismente, dar felul în care WTA a apărat-o m-a surprins teribil.

Se vor schimba acum regulile în meciurile Serenei? Daca aşa stau lucrurile, să ne spună şi nouă. Ele mereu umblă cu ‘câinii’ după ele, au gaşca lor. Este ciudat deoarece tenisul este un sport individual, dar m-am obişnuit”, a comentat Strycova, conform ziare.com.

Incidentul din finala de la US Open a început la 1-0 pentru Williams, în al doilea set. Arbitrul Ramos i-a acordat un avertisment pentru coaching, iar Serena a tunat: „Nu avem un cod. Nu trişez ca să câştig, prefer să pierd”. După joc, antrenorul Mouratoglou a recunoscut că i-a dat indicaţii, dar că tenismena nu a văzut semnele din tribună. Ulterior, ea a comis două duble greşeli şi a dat cu racheta de pământ. A primit un nou avertisment, iar a treia sancţiune a venit după o altă discuţie aprinsă cu Ramos. (foto cotidianul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri