Caută
Close this search box.

Spectacol hi-tech despre problemele diasporei românești

Publicul – fizic sau virtual – e invitat pe „Planeta Viselor Pierdute”

Teatrul „George Ciprian” din Buzău vă invită la spectacolul telematic „Planeta Viselor Pierdute” în perioada 27-30 septembrie și 12-15 noiembrie (premiera oficială: 29 septembrie). Spectacolul este cu adevărat o premieră europeană, întrucât se joacă în sala Teatrului din Buzău și simultan într-o sală din Murcia, Spania, cu actori români și spanioli. Se folosesc tehnologii moderne de comunicare care permit interacțiunea în timp real a actorilor din cele două spații, aflate la mii de kilometri distanță (caracterul telematic). Atât publicul din România, cât și cel din Spania au ocazia unei experiențe teatrale ieșite din comun: spectatorii din Buzău urmăresc o acțiune complexă, desfășurată pe scena din fața lor și, concomitent, pe scena din Murcia. Acest lucru este posibil grație unui ecran de mari dimensiuni și internetului de mare viteză. În același mod, publicul din Spania vede și aude actorii din fața sa, dar și pe cei din România.

Tema spectacolului e de stringentă actualitate: separarea familiilor prin plecarea unor membri ai acestora la muncă în străinătate. Piesa e originală, elaborată pe baza a numeroase interviuri, atât cu adolescenți și copii rămași în țară, cât și cu emigranți români din Spania. Ghidul de interviu a fost realizat de domnul sociolog Mircea Kivu. Povestea emoționantă care a rezultat din aceste interviuri are un puternic fond dramatic.

„Planeta Viselor Pierdute” urmărește felul în care destinul unei familii a fost schimbat de plecarea unei mame în Spania și importanța pe care o au noile tehnologii de comunicare în menținerea relațiilor între cei rămași acasă și cei aflați la mare depărtare.

Accesul este gratuit, doar pe bază de rezervare online prin sistemul Eventbrite: https://www.eventbrite.com/d/romania–buzău/events/.

Pe cei care nu pot să participe fizic la reprezentații, îi invităm să ne urmărească în transmisiunea live de pe 29 septembrie, ora 20:00, pe pagina noastră, Facebook.com/teleencounters, sau pe site-ul proiectului: http://www.tele-encounters.com/ro/teatru-telematic/ .

Spectacolul face parte din proiectul european „Tele-Encounters”, care își propune să exploreze teleprezența ca element de limbaj artistic și relațiile prin Internet dintre membrii familiilor transnaționale. Liderul de proiect este Teatrul „George Ciprian” din Buzău, iar parteneri sunt Universitatea Catolică „San Antonio” din Murcia (Spania) și Municipalitatea din Lousada (Portugalia). Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Distribuția: Andreea Darie, Ruxandra Oancea, Radu Solcanu, Ana Polo și Tony Blaya.

Regie: Marina Hanganu, Ion Mircioagă (RO) și Javier Galindo (ES).

Text: Ion Mircioagă și Marina Hanganu.

Scenografie: Alexandra Constantin.

Multimedia: Mindscape Studio (aplicația digitală: Cristian Iordache și Dragoș Vasiloaia; light design RO și ES: Alexandros Raptis; sound setup RO și ES: Florin Ciocan)

Sociolog proiect: Mircea Kivu.

Director artistic proiect: Marina Hanganu; Manager proiect: Gina Chivulescu.

Datele spectacolului: 27 septembrie (ora 12:00 și ora 20:00), 28 septembrie (ora 12:00 și ora 20:00), 29 septembrie (ora 12:00 și ora 20:00), 30 septembrie (ora 12:00 și ora 20:00), 12 noiembrie (ora 20:00), 13 noiembrie (ora 12:00), 14 noiembrie (ora 12:00), 15 noiembrie (ora 12:00).

Livestreaming: 29 septembrie, ora 20:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri