Caută
Close this search box.

Cum arată nava ce va transporta, din nou, oamenii pe Lună

Compania Lockheed Martin şi-a prezentat recent noul concept de navă capabilă să aselenizeze. Anunţul vine la scurt timp după ce agenţia spaţială din SUA a prezentat planul de explorare a Lunii şi planetei Marte.

Conform Phys ,NASA a declarat recent că plănuieşte să trimită, din nou, astronauţi pe Lunăm, aceasta fiind prima etapă a călătoriei către Marte. Pentru a atinge acest obiectiv, NASA a cerut producătorilor din industria aerospaţială să construiască o staţie spaţială ce orbitează în jurul Lunii, denumită „Lunar Gateway”, dar şi o navă de aselenizare.

https://www.youtube.com/watch?v=hlT6ewRVQBY

Staţia spaţială va fi asamblată prin intermediul unei colaborări între mai multe ţări. Conform calendarului NASA, staţia va fi gata în 2020 şi va putea găzdui patru persoane până în 2026. Conceptul de sondă de aterizare propus de Lockheed Martin este menit să realizeze tranziţia înthttps://www.youtube.com/watch?v=hlT6ewRVQBYre suprafaţa Lunii şi „Lunar Gateway”.

Nava va putea găzdui patru persoane şi va putea transporta o tonă metrică de echipament. Conform planului companiei, nava va putea staţiona pe Lună timp de două săptămâni fără să fie realimentată. În imaginile prezentate de companie, nava pare a fi o versiune mai înaltă a celei utilizate în 1969 de către astronauţii americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri