Caută
Close this search box.

Antrax descoperit la un viţel pe o păşune din judeţul Botoşani

antrax

Cadavrul unui viţel de aproape 300 de kilograme, pentru care primele analize efetuate au confirmat axtrax, a fost descoperit pe o păşune din Botoşani, în acest caz fiind declanşată o anchetă.

Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani a demarat o anchetă după ce pe o păşune a fost găsit cadavrul unui viţel de aproape 300 de kilograme.

Analizele de laborator au confirmat suspiciunea de axtrax, fiind aşteptate şi rezultatele de la laboratoarele din Bucureşti.

„A fost descoperit pe o păşune cadavrul unui viţel, până în 300 de kilograme. La faţa locului se prezintă o simptomatologie de antrax. Au fost chemat cei de la incinerator iar cadavrul a fost incinerat.

Buletinul de analize a arătat într-adevăr că este suspiciune de antrax şi aşteptăm buletinul de analiză de la Bucureşti pentru confirmare. Zona fost izolată şi au fost luate toate măsurile de protecţie”, a declarat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani, Minodora Vasiliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri