Caută
Close this search box.

BOMBĂ! PSD pregătește o lege pentru controlul Facebook-ului

PSD

Ministrul de Interne, Carmen Dan și mai mulți PSD-iștii care au participat la audierile din Comisia de apărare a Senatului, au anunțat că pregătesc o lege pentru controlul Facebook-ului, dar și că vor să modifice legea privind adunările publice (60/1991), într-o tentativă disperată de interzicere a protestelor Rezist.

Deși capii Jandarmeriei sunt puși sub acuzare pentru gravele violențe săvârșite pe 10 august, în Piața Victoriei, iar plenul Parlamentului European va dezbate, la începutul lunii octombrie, barbariile comise în centrul Bucureștiului, pe care oficialii UE le-au condamnat în termeni duri, în nenumrărate rânduri, la fel ca întreaga lume civilizată, ministrul Carmen Dan și PSD-iștii care au prticipat, marți, la audierile din Comisia de apărare a Senatului, au spus că pregătesc o lege pentru controlul Facebook-ului, dar și că vor să modifice… legea privind adunările publice (60/1991), într-o tentativă disperată de interzicere a protestelor #Rezist.

În rest, Carmen Dan și capii Jandarmeriei au refuzat, în mod constant, să ofere explicațiile solicitate de reprezentanții opoziției. Plantat și el în Comisie, ca să facă zid în fața ministrului Internelor și pentru a sări la beregata oricui nu este de aceeași părere cu el, Șerban Nicolae a reușit să se întreacă pe sine, găsind de cuviință să-i anunțe public pe toți cei nemulțumiți de tratamentul oferit de Jandarmerie că le dorește ca o rudă de sex feminin să fie călcată în picioare la propriu.

Planul lui Brăiloiu

Contactat de G4Media.ro, senatorul PSD-ist Tit Liviu Brăiloiu și-a detaliat, marți, intenția de a iniția o lege care să reglementeze controlul Facebook-ului și a altor rețele de socializare. ”Vreau să ajung la o legislație care să reglementeze conținutul. În sensul de a nu se mai putea prolifera amenințări sau aduce atingere demnității persoanei”, a perorat PSD-istul cu prenume de istoric, nefiind în stare să explice de ce ar fi nevoie de o lege specială în condițiile în care oricine se simte prejudiciat se poate adresa unei instanțe de judecată. Brăiloiu a apreciat că o astfel de lege nu ar încălca libertatea de exprimare.

2010. Tentativa Olguței Vasilescu

Actualul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu – a fost primul politician român care a inițiat, încă din 2010, un proiect de lege care prevedea ca domeniul internetului să fie controlat de… Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), care ar fi urmat să capete noi prerogative în acest sens. Amplul scandal stârnit de aceast proiect normativ i-a făcut pe inițiatori să-l îngroape de urgență. Totuși, în august 2010, ”justificarea” Olguței Vasilescu era similară cu cea fluturată astăzi de Brăiloiu: trebuie interzise toate comentarii obscene și acuzațiile ireale! Iată ce declara Olguța Vasilescu, pentru Inpolitics.ro:

CNA și controlul internetului!

”Vrem să evităm constituirea unei noi autorități care să se ocupe exclusiv de domeniul internetului. Această operațiune ar presupune noi fonduri, ceea ce nu este corect deoarece, așa cum știm cu toții, țara trece printr-o criză financiară profundă. Noile reglementări pot trece, cel mai probabil, sub jurisdicția CNA, care, pe lângă prerogativele din domeniul audio-vizualului, poate avea și prerogative în domeniul internetului (…) Este inadmisibil ca oamenii de bun simț care intră pe diverse forumuri și site-uri serioase să fie hărțuiți cu toate mizeriile de persoane care se dedau limbajului suburban și obscenităților. Vă mărturisesc, eram gravidă și mai dădeam câte o declarație pentru diverse site-uri de știri. Mi se făcea pielea de găină când citeam ce scriu toți nevropații despre copilul meu, despre mine și despre orice declaram (…) De asemenea, cunosc un caz în care, grație unui comentariu care nu avea nicio legătură cu realitatea, DNA-ul s-a sesizat împotriva unei persoane importante din Dolj. Cum s-a dovedit ulterior, comentariul era nimic mai mult decât o minciună sfruntată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri