Caută
Close this search box.

#Colectiv, 3 ani. Mii de români comemorează victimele tragediei: Nu am uitat, vrem dreptate!

dosarul Colectiv

Mii de persoane participă, marţi seară, la marşul de comemorare a victimelor din #Colectiv, pentru a arăta că nu a fost uitată ziua de 30 octombrie 2015.

Peste 2.000 de persoane au pornit în Marşul chitarelor către Clubul Colectiv, pentru a le aduce un omagiu victimelor tragediei din 30 octombrie 2015. Oamenii au aprins 65 de torţe şi au mers în ritmuri de chitară către Club, ţinând în mână flori, lumânări şi drapelul României.

Oamenii spun că tragedia a devenit un simbol, deoarece atunci s-a strigat pentru prima oară „Corupţia ucide”.

„Nimic nu s-a schimbat. Ar trebui să se schimbe radical sistemul, care este terminat la ora actuală. Să facă spitale, să se bage aparatură. Există aparatură nefolosită. Avem mult de învăţat.

Trebuie să ne mai şi trezim. Şi să plece guvernanţii care nu au făcut nimic. După cum se vede, au trecut trei ani de la Colectiv, nu s-a făcut nimic, nu s-au găsit vinovaţii. După părerea mea, sunt responsabili patronii Clubului care nu aveau autorizaţie, clubul nu a fost construit cum trebuie. Şi autorităţile au o parte din vină, poate chiar mai mult.

Aici comemorăm trei ani de la Colectiv. Nu i-am uitat, nu îi vom uita, vrem dreptate şi să se trezească românii care încă dorm”, a declarat un participant la manifestare, potrivit Mediafax.

O altă doamnă a venit în semn de solidaritate cu o mamă care şi-a pierdut copilul în incendiul de acum trei ani.

„Sunt cunoştinţă cu o mamă care şi-a pierdut băiatul în Colectiv. Justiţia să fie independentă şi să-şi facă datoria.

Dacă avem justiţie indepedentă, putem avea încredere că dosarele Colectiv, Mineriada, Revoluţie, 10 august se vor soluţiona.

Autorităţile sunt vinovate pentru că s-au dat şpăgi, s-au dat autorizaţii de funcţionare fără acoperire, nu au fost controale. (…)

Tragedia este un simbol, e momentul când am strigat Corupţia ucide. Şi într-adevăr ucide. În seara asta nu se strigă, ci mergem să ne întâlnim cu ei, cu cei care sigur ne văd de undeva, de acolo”.

Marţi, 30 octombrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din #Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, apoi, mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri