Caută
Close this search box.

CTP spune cum avea Augustin Lazăr şanse să scape de revocare

CTP

jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu (CTP) a spus că raportul ministrului Justiției este o insultă la adresa procurorului general. În opinia sa, Tudorel Toader și-a bătut joc de „ireproșabilul” Augustin Lazăr.

„Singura șansă a procurorului general Lazăr să nu fie revocat era să fie mort. Dacă era mort domnul Lazăr, atunci, într-adevăr, scăpa de revocare”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„Domnul Lazăr are o vârstă, are o viață de muncă în spate, în care – așa cum arată arhivele, cum arată mapa lui profesională, documentele – a fost, practic, ireproșabil. Și să vină un ins din aceeași breaslă, este un jurist domnul Toader, să își bată joc de tine…

Acest așa-zis raport este o lungă insultă la adresa acestui om, Augustin Lazăr. După o viață de om, vine un om din justiție și îl insultă în 20 de puncte. Putea acest domn Toader să producă 100 de puncte, fără niciun fel de problemă. În modul în care a generat, a bricolat, a manufacturat aceste așa-zise puncte acuzatorii, putea să facă 100”, a adăugat jurnalistul.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. După citirea raportulului, ministrul a concluzionat că se impune revocarea lui Augustin Lazăr.

„În temeiul prevederilor articolului 54, alineatul 4, coroborat cu articolul 51, alineatul 2, litera b din Legea 303/2004, cu modificările, completările ulterioare privind statutul judecătorilor şi procurorilor declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, domnul Augustin Lazăr”, a anunţat Toader, la Ministerul Justiţiei.

El a adăugat că raportul de evaluare, însoţit de propunerea de revocare a procurorului general, va fi transmis miercuri seara către Secţia pentru procurori a CSM în vederea studierii, analizării şi elaborării avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru a decide potrivit competenţelor legale ce îi revin.

Ministrul Justiţiei a afirmat că faptele enumerate în raport sunt „de netolerat” într-un stat de drept, iar activitatea managerială a lui Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale.

„Considerăm că actele şi faptele enumerate în prezentul raport, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea managerială a domnului Augustin Lazăr contravine obligaţiilor constituţionale şi legale. În aceste condiţii, nu se mai poate susţine ocuparea în continuare şi exercitarea de către domnia sa a funcţiei de conducere din cadrul Ministerului Public. Toate elementele prezentate susţin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice ale procurorului general, care, prin managementul realizat, a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional”, a susţinut Tudorel Toader.

Procurorul general, Augustin Lazăr, şi-a încheiat declaraţia de presă de miercuri seară cu vocea tremurândă, spunând că este emoţionat. „Doresc să le transmit cetăţenilor să aibă încredere în procurori şi că vom rămâne fideli spiritului Constituţiei. Constituţia e a tuturor”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri