Caută
Close this search box.

Donald Tusk: un Brexit fără acord este mai aproape decât oricând

donald tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, luni, că cele 27 de state rămase în blocul european după plecarea Marii Britanii trebuie să fie pregătite pentru un Brexit fără niciun acord, un scenariu „mai probabil ca oricând”, scrie Reuters.

Tusk a declarat că toate părţile trebuie să facă tot ce pot pentru a ajunge la un acord, adăugând că a invitat-o pe Theresa May, prim-ministrul britanic, să se adreseze celorlalţi 27 de lideri europeni miercuri după-amiază, în prima zi a unui summit UE de două zile.

„Faptul că ne pregătim pentru un scenariu cu niciun acord nu trebuie să ne îndepărteze de a face eforturi pentru a ajunge la cel mai bun acord posibil. (…) Să nu renunţăm”, a declarat Tusk.

„Vom decide cum vom duce mai departe negocierile, bazându-ne pe recomandările negociatorului nostru şef, Michel Barnier”, a adăugat Tusk.

„S-a dovedit a fi mai complicat decât s-au aşteptat unii. Totuşi, trebuie să rămânem încrezători şi determinaţi, pentru că există bunăvoinţă pentru a continua aceste discuţii din partea ambelor părţi”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri