Caută
Close this search box.

Guvernul pregăteşte OUG pentru familii: Va fi un ajutor pentru copii sau un împrumut pentru stat?

guvernul

Guvernul pregăteşte o OUG ce se vrea un ajutor pentru copii, dar la fel de bine poate fi şi un împrumut accesibil pentru stat.

Este vorba despre o Ordonanță de Urgență prin care Trezoreria va deschide automat conturi pe numele copiilor, iar părinții vor putea depune bani. Guvernul promite dobânzi plus o primă anual, dar banii vor fi accesibili abia după vârsta majoratului.

Potrivit proiectului, statul va deschide automat conturi de economii pe numele minorilor chiar de anul acesta.

Sistemul este unul relativ simplu. Părinții, dacă vor dori acest lucru, vor putea depune diferite sume de bani în respectivul cont. Dacă depun cel puţin 1200 de lei într-un an, guvernul ar urma să adauge o primă de 600 de lei plus o dobândă de 3% pe an.

Dacă la finalul anului suma depusă este mai mică decât 1200 de lei, titularul contului nu va beneficia de prima de stat, dar va primi în continuare dobânda, potrivit digi24. Însă, dacă depunerea anuală depăşeşte pragul minim, s-ar putea ajunge la un randament anual de 40 la sută pentru toată perioada. Sumele nu pot totuşi să depăşească 100.000 euro.

Deşi programul se vrea a fi un ajutor pentru tineri, în primă fază este de fapt un împrumut facil pentru stat, pe o perioadă de cel mult 18 ani, având în vedere că banii vor fi accesibili tinerilor abia după vârsta majoratului.

Potrivit statisticii oficiale, vorbim despre peste patru milioane de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri