Caută
Close this search box.

Incident în Carolina de Sud: Șapte ofițeri împușcați, suspectul în custodie

Șapte ofițeri de poliție au fost împușcați, unul dintre ei fatal, într-un incident din Carolina de Sud, spun oficialii, citați de BBC.

Poliția din orașul Florence se afla într-o intervenție la o chemare de ajutor din partea biroului șerifului. Cauza acestei intervenții fiind un om înarmat care ținea ostatici câțiva copii. Operațiunea poliției a durat două ore înainte ca pistolarul să se predea și a fost dus la spital. El nu a fost identificat și motivul acțiunilor sale este neclar.

Președintele american Donald Trump a scris pe Twitter despre incident, citându-l pe guvernatorul din Carolina de Sud, Henry McMaster.

Pagina oficială Down Memorial Page listează numele a 23.408 ofițeri de poliție din SUA uciși în timpul serviciului – pe linia fierbinte 112 până în prezent anul acesta. Peste 15.000 de persoane au fost ucise de arme în Statele Unite în 2017, potrivit unei liste compilate de arhivarea site-ului Gun Violența Arhivă. Această cifră nu include o estimare de 22.000 de sinucideri anuale cu arme de foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri