Caută
Close this search box.

Indonezia își caută supraviețuitorii: Numărul victimelor a ajuns la 832 dar se așteaptă să crescă

Autoritățile indoneziene s-au luptat luni să primească echipamente de căutare și salvare pe insula Sulawesi afectată de cutremur și se pregătesc să îngrope cel puțin 832 de morți, în timp ce guvernul a declarat că va accepta ajutor internațional pentru dezastre, informează Reuters.

Numărul confirmat de 832 de morți pare să crească pe măsură ce salvatorii au ajuns lent la comunitățile lovite vineri de un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade și de valuri de tsunami ulterioare de șase metri. Zeci de oameni au fost raportați că sunt prinși în mormintele mai multor hoteluri și a unui mall din orașul Palu, la 1,500 km nord-est de Jakarta, cu sute de alte fețe îngrozite în alunecările de teren care au înghițit satele.

Sulawesi este una dintre cele cinci insule principale ale arhipelagului predispus la cutremur și este cunoscută pentru a se afla în liniile de avarie.

Agenția națională de căutare și salvare a spus că o femeie a fost salvată peste noapte în vecinătatea orașului Balaroa, lângă Palu, unde casele au fost înghițite atunci când cutremurul a provocat lichefierea solului.

Cele mai multe dintre decesele confirmate au fost în Palu, un oraș de 379 000 de locuitori, unde autoritățile pregăteau un mormânt masiv pentru a îngropa unii morți de îndată ce au fost identificați. Dar, la aproape trei zile după cutremur, amploarea dezastrului nu a fost încă clarificată cu autoritățile care se pregătesc pentru ca numărul victimelor să urce brusc – poate la mii – deoarece se restabilesc legăturile cu zone îndepărtate.

O preocupare deosebită este Donggala, o regiune de 300.000 de locuitori la nord de Palu și aproape de epicentrul cutremurului, și alte două districte cu care au fost întrerupte comunicațiile de vineri. Împreună cu Palu, aceste districte au o populație combinată de aproximativ 1,4 milioane.

Cinci străini – trei francezi, un sud-coreean și un malaysian – au fost printre cei dispăruți.

Președintele Widodo a vizitat duminică un complex de locuințe devastat și a cerut răbdare. „Știu că există multe probleme care trebuie rezolvate într-un timp scurt, inclusiv comunicațiile”, a spus el. Ruinele vor fi reconstruite, a spus Widodo, după ce replicile au lovit regiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri