Caută
Close this search box.

LISTA procurorilor care pleacă joi dimineaţă din Parchete, în urma OUG. Printre ei, şi procurorul dosarului „10 august”

În urma OUG pe Legile Justiţiei, 48 de procurori (vezi LISTA) pleacă joi dimineaţă din Parchetul General, DIICOT și DNA, a hotărât Secția pentru procurori a CSM.

Printre ei se află şi procurorul care instrumenta dosarul „10 august”.

Este vorba despre DNA, DIICOT și Parchetul de pe lângă Instanța Supremă, deoarece ei nu mai întrunesc noile condiții și nici nu sunt numiți definitiv pe post. Rămân ceilalți care anterior câștigaseră concursul.

De asemenea, este o discuție legată de noile condiții, care sunt aspru criticate de Ministerul Public, potrivit Mediafax. Este vorba despre vechimea necesară care este calculată în momentul în care un procuror vrea să candideze pentru un post în DNA și DIICOT, care a crescut în trei luni de la şase ani vechime, până la zece ani vechime, așa cum se va întâmpla începând de astăzi.

Pe lista procurorilor delegaţi care trebuie să revină la unităţile de parchet se află şi Ionel Corbu, care instrumenta la Parchetul General dosarul violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Vezi LISTA AICI

Un număr de 12 procurori de la Parchetul General se întorc la unitățile de unde provin, 12 de la DNA, iar restul de la celelalte parchete din țară. De asemenea, doi procurori DIICOT, delegați pe funcții de conducere în instituție, își încetează activitatea pe aceste posturi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri