Caută
Close this search box.

”Marele economist” cu masterat chinuit la 35 de ani, Teodorovici, lăsat fără replică la TV de un adevărat economist, care nu e politruc, dar e doctor la Iowa University, liberalul Florin Cîțu

Unul din corifeii PSD, așa-zisul ”mare economist” – cu un masterat chinuit, obținut la 35 de ani – actualul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a contrat la TV, din nefericire pentru el, cu un economist adevărat de data aceasta, care și-a făcut studiile la timp și la universități de vârf ale lumii. Teodorovici și senatorul PNL Florin Cîțu au avut un schimb de replici tăioase pe tema situației bugetului de stat.

Apropo, absolvenții ASE au masteratul la 23-24 de ani, iar până la 35 de ani mulți sunt doctoranzi sau chiar doctori. În ce îl privește pe Florin Cîțu, acesta e unul din cei mai mari economiști pe care i-a avut vreodată România, dar nu e PSD-ist și nici politruc, precum Teodorovici. Citiți aici: Cîțu a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande. Deh, omul nu a trecut pe la SNSPA, ca preopinentul său…

Ministerul Finanţelor Publice a trimis o scrisoare către Comisia Europeană în care prezintă măsurile pe care dorește să le ia, iar Florin Cîțu a atras atenția că printre măsuri este și cea de înghețare a salariilor în sectorul bugetar în 2019.

„Nu sunt probleme legate de bugetul României. Sunt doar scenarii sumbre pe care colegii din Opoziţie încearcă să le inducă în spaţiul public şi total nejustificate. Daţi-mi o singură dovadă, când Partidul Social Democrat a tăiat sau nu şi-a respectat o promisiune făcută atât mediului economic, cât şi referitor la veniturile populaţiei, daţi-mi un singur exemplu, ca să fie credibil ce spuneţi?”, a spus Eugen Teodorovici lui Florin Cîţu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

La care Florin Cîțu i-a transmis: „Domnul ministru, anul trecut, spuneaţi că nu vor scădea salarii, când aţi aplicat Legea salarizării unitare şi-au fost mii de exemple pe care le-am adus noi, dar şi oameni din sectorul bugetar, că le-au scăzut salariile. Este doar un exemplu. Aţi spus că nu veţi creşte taxe. Avem deja supraacciza, de doi ani de zile.”

„Ideea este simplă: dumneavoastră spuneţi că veţi reduce deficitul anul viitor prin îngheţarea aplicării Legii salarizării unitare. Este clar că nu sunt bani. Dacă aveaţi bani, nu veneaţi şi ne spuneaţi că nu aplicaţi Legea salarizării unitare. Este un document pe care l-aţi trimis ca o soluţie pentru Comisia Europeană, ca să înţeleagă cum veţi face acest lucru”, a mai spus Cîţu.

La toate acestea, economistul de geniu Teodorovici nu a avut alt răspuns decât acela că, vezi Doamne, e vorba de detalii mult prea tehnice, iar mesajul său este cu totul altul. Păi când ești depășit, chiar ăsta e mesajul. Așadar, lucruri prea ”tehnice” ca să le înțeleagă prostimea, invocate de unul pe care era să îl prindă vârsta de 40 de ani fără studii postuniversitare de economie.

Cu așa miniștri ne merităm orice soartă. Am scăpat ieftin până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri