Președintele ceh Milos Zeman și-a atras numeroase critici după ce a făcut o glumă nepotrivită, în plin scandal privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, potrivit Euronews.

„Iubesc jurnaliștii și, de aceea, s-ar putea sa organizez un banchet special pentru ei în această seară, la ambasada Arabiei Saudite”, a spus Zeman, aluzie macabră la soarta lui Khashoggi, ucis pe 2 octombrie, în consulatul saudit din Istanbul.

Organizația Reporteri fără Frontiere l-a criticat pentru gluma nepotrivită pe președintele ceh, apreciind că este una „de prost gust” și că Zeman trebuie să le prezinte scuze jurnaliștilor.

Procurorul general al Arabiei Saudite a declarat că, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, suspecţii acuzaţi de asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi au acţionat premeditat.

„Parchetul general a primit informaţii de la partea turcă, conform cărora suspecţii în cazul Khashoggi au întreprins acţiunea în mod premeditat”, a afirmat procurorul general, citat de televiziunea saudită de stat al-Ekhbariya şi de agenţia oficială de presă SPA. Acesta a precizat că anchetele continuă.

Declaraţia contrazice linia oficială de până acum a Riadului, conform căreia jurnalistul a fost ucis într-o altercaţie. Potrivit unor responsabili turci, Khashoggi a fost asasinat de o echipă de agenţi venită de la Riad.

În total, 18 suspecţi, toţi saudiţi, au fost arestaţi în Arabia Saudită şi mai mulţi responsabili ai serviciilor secrete au fost demişi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here