Caută
Close this search box.

Nunta regală: Prințesa Eugenie a ales o rochie Peter Pilotto și o tiară împrumutată de la regină

Cea de-a doua nuntă regală a anului în Marea Britanie a atras și de data aceasta atenția publicului, curiozitatea numărul unu fiind rochia miresei. Rochia prințesei Eugenie a fost creată de Peter Pilotto și Christopher De Vos, care au înființat la Londra, în 2007, marca Peter Pilotto, informează The Telegraph.

Brandul este cunoscut pentru designul său inovator de textile, asociat cu o siluetă feminină modernă. Prințesa Eugenie s-a întâlnit cu designerii când a găzduit un eveniment în sprijinul artiștilor femei, aceasta a purtat modele brandului timp de mai mulți ani. Prințesa Eugenie, Pilotto și De Vos au lucrat îndeaproape la proiectarea rochiei. Designerii au efectuat cercetări în arhive privind rochiile anterioare purtate de membrii familiei regale și au identificat o siluetă.

Design-ul

În timpul mai multor probe, rochia a fost dezvoltată strat cu strat, construindu-l de la corset și panglica complexă până la corsetul fixat și fusta plină. Rochia are un decolteu care se îndoaie în jurul umerilor până la un spate mic, care se înfășoară într-o trenă care curge pe toată lungimea. Caracteristica redusă a rochiei a fost la cererea specifică a prințesei Eugenie, care a avut o intervenție chirurgicală la vârsta de 12 ani pentru a corecta scolioza.

Materialul

Țesătura a fost creată de Pilotto și de De Vos la studioul din Londra de Est și include un număr de simboluri care sunt semnificative pentru motivele prințesei Eugenie. Simbolurile sunt un ciulin pentru Scoția, recunoscând dragostea cuplului pentru Balmoral; un trifoi pentru Irlanda, ca o reflectare a familiei materne a mirelui; trandafir de York; și iedera reprezentând casa cuplului.

Peter Pilotto și Christopher De Vos au reinterpretat aceste simboluri într-o ghirlandă de motive asemănătoare frânghiei, țesute într-un amestec de mătase, bumbac și viscoză. Odată ce lucrarea a fost finalizată, a fost tradusă într-o țesătură de jacquard în regiunea Como din Italia. Rezultatul este o țesătură cu aspect modern, folosind o tehnică foarte complicată de țesătură.

Bijuteriile

Prințesa Eugenie poartă tiara Greville Emerald Kokoshnik, împrumutată de către Maiestatea Sa Regina. Tiara a fost făcută de Boucheron pentru doamna Greville în 1919 în stilul „kokoshnik” la modă, popularizat în Curtea Imperială Rusă. Tiara este făcută din diamante strălucitoare și trandafiri tăiate în platină, cu șase smaralde de fiecare parte. Tiara a fost lăsată moștenire de doamna Greville reginei Elisabeta în 1942.

Prințesa Eugenie poartă cercei de diamant și smarald care sunt un cadou de nuntă din partea mirelui.

Pantofii de nunta

Pantofii de nunta sunt pantofi din satin decupați în față marca Charlotte Olympia.

Păr de păr și make-up

Părul miresei a fost aranjat de stilistul Sonny-Jo MacFarlane, iar machiajul a fost făcut de Hannah Martin, Bobbi Brown.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri