Sute de persoane protestează, duminică seara, în Piața Victoriei din Timișoara și București, dar și în Piața Unirii din Cluj-Napoca, față de OUG privind legile justiției și față de decizia ÎCCJ de interzicere a protestelor spontane, scrie Mediafax. Protestatarii susţin că vor o justiţie neafliată politic, care să-şi urmeze cursul firesc.

Manifestanții din Timișoara scandează “Demisia”, “Vrem spitale, nu catedrale”, “Păcat de sângele vărsat” și țin în mâini pancarte pe care scrie “Ne-ați gazat, nu veți scăpa”, precum și steaguri tricolore și se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot.

“OUG 92/2018 amenință grav activitatea DNA și a Parchetului General. Pentru dosarul Mineriadei, pentru violențele din 10 august, pentru Tel Drum, Belina și multe întrebări dureroare la care avem nevoie de răspuns, vă spunem: Nu veți scăpa”, au scris pe facebook, organizatorii protestului din Timișoara, intitulat “Vă vom opri!”.

În Piața Unirii din Cluj-Napoca, peste 100 de oameni protestează față de OUG privind modificarea Legilor justiției și față de decizia ÎCCJ de interzicere a protestelor spontane.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii din oraș în jurul orelor 18 și au declarat că nu sunt de acord cu interzicerea manifestațiilor spontane de protest și nici cu modificările aduse legilor justiției.

„Ordonanța de Urgență Toader ne întoarce înapoi în timp înainte de 1989. Nu putem fi de acord cu așa ceva, cum nu putem fi de acord nici cu interzicerea protestelor spontane în România deoarece se încalcă libertatea de exprimare ceea ce este inadmisibil. Este obligația fiecărui cetățean să apere țara de instaurarea dictaturii”, a spus unul dintre protestatari.

Noile prevederi din Ordonanţa de urgenţă, care a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial, impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Câteva sute de protestatari se află și în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a protesta faţă de Ordonanţa pe legile justiţiei. „Justiţie!”, „Cât de javră poţi să fii să gazezi nişte copii” sunt doar câteva dintre mesajele pe care le scandează aceştia. De asemenea, protestatarii au adus un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Independenţa procurorilor”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.