Caută
Close this search box.

Scoţia dă ultimatum în problema Brexit: Singura soluţie este independenţa faţă de Marea Britanie

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă o problemă gravă, iar singura soluţie este independenţa Scoţiei faţă de naţiunea britanică, a afirmat premierul scoţian, Nicola Sturgeon, într-un discurs rostit la o conferinţă a Partidului Naţional Scoţian.

„Brexit reprezintă o problemă gravă pentru Scoţia”, a declarat Nicola Sturgeon, reiterând că cetăţenii scoţieni nu vor ieşirea din Uniunea Europeană.

„Singura soluţie la această problemă este să devenim o ţară independentă”, a subliniat Sturgeon, potrivit agenţiei Reuters.

Tony Blair şi alţi politicieni au semnalat în mai multe rânduri că cetăţenii Marii Britanii trebuie să aibă o nouă şansă de a se exprima, eventual printr-un referendum, în privinţa apartenenţei ţării la Uniunea Europeană.

Blair consideră că acordul Marii Britanii privind părăsirea Uniunii Europene va trebui supus aprobării cetăţenilor, pentru a se stabili care sunt condiţiile ieşirii din Blocul comunitar. Eventuala ieşire din Uniunea Europeană va pune în pericol unitatea Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri