Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă: Există bani pentru plata pensiilor, a salariilor şi pentru majorări

viorica dăncilă

Guvernul are resurse financiare pentru plata salariilor şi pensiilor, inclusiv pentru creşterea salariului minim pe economie – dau asigurări autorităţile, în contextul informațiilor apărute în ultima perioadă cu privire la siutația economică și la anumite modificări de ordin fiscal.

Există banii necesari pentru plata pensiilor și a salariilor, spunea premierul Viorica Dăncilă, care a ținut să înlăture suspiciunile apărute recent în spațiul public. Mai mult, ea a precizat că și viitorul proiect bugetar prevede clar resursele financiare necesare efectuării acestor plăți.

Viroica Dăncilă: Ministerul Finanțelor Publice are în lucru, într-o etapă foarate avansată, proiectul de buget pentru anul 2019. Proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acuratețe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor și salariilor din sectorul public, majorarea salariului minim pe economie, așa acum ne-am angajat în fața românilor.

Reporter: În ceea ce privește majorarea salariului minim pe economie, Guvernul, patronatele și sindicatele consideră acest lucru necesar, atât pentru bunul mers al economiei pe termen ung, dar și pentru bunăstarea persoanelor incluse în această categorie.

Dacă Guvernul și sindicatele vor ca majorarea să se aplice de la 1 noiembrie, patronatele cred că cel mai bine ar fi de la 1 ianuarie 2019.

Nu este exclus ca săptămâna viitoare să intre în discuția Guvernului un proiect de act normativ care să aibă în vedere o formulă de compromis, și anume, majorara salariului minim pe economie de la 1 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri