Caută
Close this search box.

Angela Merkel i-a cerut lui Klaus Iohannis să blocheze mutarea ambasadei României la Ierusalim

angela merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut preşedintelui României, Klaus Iohannis, să blocheze planul Guvernului de la Bucureşti de a transfera sediul Ambasadei din Israel, din Tel Aviv, la Ierusalim, afirmă surse occidentale citate de presa israeliană.

În efortul de a opri Guvernul României să transfere ambasada la Ierusalim, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat în aprilie pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-l îndemna să blocheze această acţiune a Bucureştiului.

O sursă occidentală a declarat pentru cotidianul The Jerusalem Post că Angela Merkel a încercat să îl convingă pe preşedintele României să oprească planul de relocare a Ambasadei la Ierusalim.

Există indicii că Angela Merkel a discutat şi cu alţi politicieni europeni în cadrul campaniei de a bloca relocarea ambasadelor unor naţiuni europene la Ierusalim.

Un purtător de cuvânt al Ministerului român de Externe a transmis următorul mesaj pentru cotidianul The Jerusalem Post: „Referitor la întrebarea dv., Ministerul de Externe nu poate face comentarii despre presupusele discuţii dintre Angela Merkel şi preşedintele României. Dacă doriţi informaţii suplimentare, v-am recomanda să contactaţi Administraţia Prezidenţială”.

Până la momentul difuzării acestei ştiri, Biroul preşedintelui Klaus Iohannis nu răspunsese solicitării transmise de Jerusalem Post.

Biroul cancelarului Angela Merkel a transmis pentru cotidianul The Jerusalem Post: „Nu putem oferi informaţii despre discuţii confidenţiale”. Berlinul a subliniat că „statutul oraşului Ierusalim trebuie clarificat în cadrul unui acord” de pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri