Caută
Close this search box.

Călin Popescu-Tărciceanu despre dosarul său de la DNA: Sunt referiri care nu au nicio legătură cu persoana mea

Tăriceanu

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu a citit primul volum din dosarul instrumentat de DNA împotriva sa în cazul Microsoft. Liderul ALDE susţine că referirile din dosar nu au nicio legătură cu persoana sa.

„Sunt de abia la jumătatea volumului 1. Am citit 80 de pagini până acum. Ce vă pot spune la prima vedere e că sunt foarte multe referiri la lucruri care nu au legătură cu persoana mea. Dosarul e împănat să impresioneze prin volum, nu prin conținut. Trebuie să parcurgem toate volumele să vedem dacă există o legătură cu persoana mea.

Am o copie a referatului. Din acest moment am o serie lungă de observații pe care le-am făcut privind elemente care să indice implicarea mea. (…) Sunt și pagini care sunt șterse, nu au nimic.”, a declarat Tăriceanu, miercuri.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi studiază dosarul de la DNA, miercuri, la Comisia juridică, după ce cererea pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul său a fost transmisă Camerei superioare în urmă cu o săptămână.

Marţi, el preciza că avocatul său va analiza vineri documentele şi solicitarea DNA.

Tot marţi, preşedintele Comisiei juridice, senatorul Robert Cazanciuc, anunţa că Tăriceanu poate să-şi studieze dosarul de la DNA, în baza căruia se cere încuviinţarea începerii urmăririi penale, începând de miercuri până lunea viitoare.

Dosarul, care are 73 volume, fiecare cuprinzând între 79 şi 349 de pagini, poate fi studiat de Tăriceanu înainte de a fi audiat de către senatorii jurişti. Aceştia urmează să întocmească un raport, care va fi înaintat Biroului permanent pentru a fi repartizat pe ordinea de zi a plenului, scrie Agerpres.

DNA a cerut săptămâna trecută încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri