Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri pentru G4Media.ro că judecătorul CCR raportor în speța privind conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție, pe tema completurilor de 5 judecători, va fi răsplătit cu un loc pe listele PSD la alegerile europarlamentare de anul viitor.

”Situația e complicată. Avem instituții ale statului care acționează exclusiv la comanda și în folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Mă refer aici la Parlament, Guvern, ministere. Mai multe comentarii voi face după ce va fi prezentată argumentația CCR și calea de urmat indicată.

Dar cred că mai trebuie clarificată o informație care circulă în mediul politic, și anume că judecătorul raportor al acestei spete de conflict constituțional între Parlament și Guvern va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, a declarat Turcan.

Judecător raportor a fost Maya Teodoroiu. Ea a fost numită la CCR în februarie 2014, pe restul de mandat lăsat liber de fostul judecător Toni Greblă, trimis la acea vreme în judecată de DNA pentru acuzații de corupție, ulterior achitat în primă instanță.

Maya Teodoroiu a fost propusă și susținută de PSD pentru postul de judecător CCR. Ei îi expiră mandatul la Curtea Constituțională în decembrie 2021 și, potrivit unei decizii a Curții din martie 2018, acesta nu va putea fi reînnoit.

Curtea Constituțională a admis joi, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă”, sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte: există conflict între Parlament și Curtea Supremă. Împotriva deciziei majoritare au votat judecătorii Livia Stanciu și Ștefan Minea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.