Caută
Close this search box.

China: Cel puţin 22 de morţi într-o explozie produsă în apropierea unei uzine chimice

china

Cel puţin 22 de persoane au murit, iar alte 22 au fost rănite într-o explozie, urmată de un incendiu, care s-a produs în apropierea unei uzine chimice din nordul Chinei, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Explozia a afectat şi 50 de camioane grele, distruse de foc, lângă uzina grupului Hebei Shenghua Chemical din Zhangjiakou, la circa 200 km nord-vest de Beijing, au precizat serviciile de presă ale oraşului pe reţeaua socială Weibo.

Răniţii în urma deflagraţiei, produse la ora locală 00,41 (16,41 GMT – marţi), au fost transportaţi la spital, potrivit comunicatului, care nu precizează cauzele exploziei.

„Eforturile de căutare şi ajutor, precum şi o anchetă privind cauzele accidentului sunt în curs”, potrivit autorităţilor. În China, în ultimii ani, s-au produs mai multe accidente industriale.

În iulie, o explozie la o uzină chimică din provincia Sichuan s-a soldat cu 19 morţi şi 12 răniţi, iar în anul 2015 o enormă explozie la un depozit de produse chimice a provocat moartea a 165 de oameni în oraşul portuar Tianjin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri