Cristian Borcea, om de afaceri și fost acționar la clubul sportiv Dinamo, a plătit o cauțiune de 400.000 de euro pentru a fi cercetat în libertate, în timp ce este cercetat de procurorii DIICOT pentru spălare de bani.

Ancheta efectuată de procurorii DIICOT pune în lumină faptul că grupul infracţional din care ar fi făcut parte și Cristian Borcea a acţionat organizat între 2010 și 2013, pe două planuri fictive de tranzacţionare pe care le-a dezvoltat în jurul unui nucleu de societăţi și de persoane cu scopul de a înregistra plăți fictive, cheltuieli nereale prin intermediul unor contracte care, la rândul lor, erau fictive.

Grupul infracţional organizat a fost format de către mai multe persoane, printre care şi Cristian Borcea, fostul finanţator Dinamo, dar şi foşti şefi ai Rompetrol Group.

Aceştia, prin intermediul societăţilor comerciale ce le deţineau au încheiat, cu scopul de a se sustrage obligațiilor fiscale, contracte false pe primul circuit de tranzacţionare, ascunzând astfel diferite transferuri de bani, care ulterior erau rulate succesiv “în cascadă” prin alte circuite financiare nereale, cu scopul de a spăla bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =