Caută
Close this search box.

Cum arată Aura Urziceanu la 71 de ani. Ionel Tudor: „Fabuloasa artistă e lângă noi! Imensă bucurie” VIDEO

Aura Urziceanu copil

Stabilită în Canada în 1985, Aura Urziceanu s-a întors în România pentru a cânta în cadrul unui festival de jazz.

Aura Urziceanu este o legendă a muzicii românești de jazz. La aproape 72 de ani, pe care îi va împlini în luna decembrie a acestui an, cântăreața și compozitoarea a revenit în țara natală pentru a cânta în cadrul festivalului orchestrelor radio, RadiRo.

În pregătirea acestui eveniment, unde va cânta miercuri, 21 noiembrie 2018, Aura Urziceanu s-a întâlnit cu prieteni dragi din România. Compozitorii Ionel și Andrei Tudor au convins-o să se fotografieze împreună, ceea ce ne-a permis tuturor să o vedem pe Aura după atâția ani.

FOTO: Facebook/Ionel Tudor

„Întâlnirea anului. Fabuloasa artistă Aura Urziceanu e lângă noi! Imensă bucurie”, a scris pe Facebook compozitorul Ionel Tudor.

Publicul român o va putea asculta și sâmbătă, 24 noiembrie 2018, în cadrul aceluiași festival, potrivit protv.ro. Datorită interesului ridicat, biletele pentru concertul de miercuri s-au epuizat rapid.

Aura Urziceanu s-a căsătorit în Canada cu Ron Rully, toboșar în trupa lui Quincy Jones

Artista a început să studieze vioara cu tatăl ei, Nelu Urziceanu, fost violonist în Orchestra Radio și profesor de vioară. La vârsta de opt ani deja își dorea să cânte ca solist vocal.

Aura Urziceanu a debutat la radio în 1959 cu piesa „Vreau să cânt și eu la televizor”. Avea doar 13 ani și promitea să devină o stea a muzicii, numai că nimeni nu știa ce gen va aborda. În primii ani cântă muzică ușoară pe scena caselor de cultură, pentru ca în 1966 să fie distribuită în spectacolul Jazz-jazz-jazz, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Muzicianul Mihai Berindei o numește „cântăreață autentică de jazz de clasă internațională”, ceea ce avea să confirme în 1972, o dată cu debutul său internațional, pe scena Carnegie Hall din New York. Aici a cântat alături de Duke Ellington.

La jumătatea anilor 70, Aura Urziceanu s-a căsătorit în Canada cu Ron Rully, toboșar în trupa lui Quincy Jones. Cei doi au un fiu împreună, Elia Rully, care s-a stabilit la Londra și e component al formației The Low Tears. Din februarie 2015, Aura Urziceanu este singură, deoarece soțul ei s-a stins din viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri